Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Když bude Zidane chtít, může u nás zůstat do konce života, řekl šéf Realu Pérez

Cardiff - Pět trofejí v průběhu osmnácti měsíců. Taková je bilance Zinédina Zidana na trenérské pozici v Realu Madrid. Francouzský kouč ve službách královského klubu dovedl aktuálního španělského mistra La Ligy k obhajobě titulu v Lize mistrů po vítězství 4:1 nad Juventusem, což se předtím nikomu v novodobé historii soutěže ještě nepodařilo.

Zinedine Zidane
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Zidane s Realem vyhrál už minulý ročník Ligy mistrů a k titulu v nejvyšší španělské soutěži přidal triumfy v superpoháru a mistrovství světa klubů. "Kdybyste mi řekli, že jako trenér tohle všechno vyhraju, nevěřil bych," řekl Zidane po vítězství nad Juventusem.

Real díky bývalému francouzskému reprezentantovi ukončil v La Lize pětileté čekání na titul a double získal poprvé od roku 1958. "Když v roce 2001 jako hráč přišel do Madridu, byl nejlepším fotbalistou světa. Teď vyhrál všechno, co mohl a je i nejlepším trenérem. Když bude chtít, může u nás zůstat do konce života," prohlásil šéf klubu Florentino Pérez.

"Nemůžu říct, jestli tady vydržím do konce života, ale klubu musím poděkovat za všechno, co jsem díky němu získal," uvedl Zidane, který má smlouvu ještě na jeden rok. "Dlouho jsem tady hrál a přijdu si už jako bych tady měl inventární číslo. Měl jsem také štěstí na tým, protože každý jeho člen k vítězství přispěl," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus Turín - Real Madrid

Madrid se v první půli trápil a Juventus na úvodní Ronaldův gól odpověděl nůžkami Mandžukiče. Po přestávce už ale hrál jen španělský celek a třemi góly rozhodl. "O přestávce jsem hráčům řekl, ať hrají pořád stejně a snaží se dostat soupeře pod tlak. Vyšlo to skvěle. Dát čtyři góly Juventusu není snadné," uvedl Zidane.

"O přestávce nás Zidane povzbudil. Věřil nám a pozitivní myšlení přenesl i na nás," řekl Ronaldo, který v 64. minutě zvýšil na 3:1. "Je to úctyhodné zakončení sezony. Jako první jsme vyhráli Ligu mistrů dvakrát za sebou a já dal ve finále dva góly. Máme další rekord, ale tenhle tým si ho zasloužil. A já jako nejlepší střelec soutěže taky. Chceme vyhrát i za rok," prohlásil mistr Evropy.

Ronaldo znovu odpověděl kritikům. Nejlepší fotbalista světa dal v kariéře už 600 branek a s 12 zásahy se stal podruhé za sebou nejlepším střelcem soutěže. O gól před svým rivalem Lionelem Messim z Barcelony. "Už mi nemůžou nic vyčítat, protože čísla nelžou," prohlásil Ronaldo. "Věk je navíc pouze číslo a já se cítím jako malý kluk," prohlásil dvaatřicetiletý kanonýr.

Real dvanáctým triumfem potvrdil pozici nejúspěšnějšího týmu Ligy mistrů. Za poslední čtyři sezony se radoval potřetí. Naopak Juventus prohrál finále popáté za sebou a třetí triumf nepřidal. "Teď si to musíme užít, ale po dovolené už zase začneme myslet na novou sezonu," řekl Zidane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články