Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Kdo se nebude těšit na osmifinálový los? United, Wolfsburg, nebo PSV?

Praha - Ve třech ze čtyř skupin fotbalové Ligy mistrů, které se uzavírají, už je o postupujících jasno. Pouze v "béčku" jsou stále tři kandidáti na dvě postupová místa. Klíčový bude zejména duel Wolfsburgu s Manchesterem United, jehož vítěz si zajistí účast v osmifinále. Přímý přenos vysílá od 20:15 ČT sport a náš web.

Utkání Manchester United - Wolfsburg
zdroj: Reuters

Manchester si zkomplikoval situaci minulou remízou 0:0 s PSV Eindhoven a má nůž na krku. Jistotu postupu mu dá jen výhra ve Wolfsburgu, který je v domácím prostředí velmi silný. Manchester navíc z posledních deseti soutěžních utkání hned sedmkrát remizoval a má problém se střílením gólů.

"Bylo jednodušší si zajistit postup doma proti PSV než ve Wolfsburgu. O motivaci ale máme rozhodně postaráno. Je to mimořádně důležité utkání a víme, že na hřišti Wolfsburgu to bude velmi těžké, ale chceme postoupit. Musíme zvolit správnou taktiku," řekl trenér Louis Van Gaal, který bude postrádat oporu Wayna Rooneyho.

Zajímavosti k utkání Wolfsburg - Manchester United

- Manchester remizoval v 7 z posledních 10 utkání, z toho pětkrát 0:0

- Manchester dal v posledních 9 zápasech jen 6 gólů

- Manchesteru budou chybět zranění Rojo, Rooney, Shaw, Valencia, Herrera a Jones

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester United, Wolfsburg a PSV se poperou v LM o postup

Wolfsburgu stačí i remíza, to si ale jeho hráči nepřipouštějí. "Výsledek, který nás zajímá, je vítězství. S tím jdeme do každého utkání. Na zápas se ohromně těšíme a věříme, že budeme slavit postup," prohlásil útočník Max Kruse.

V poměrně jasné situaci je Eindhoven, který ví, že pokud doma porazí CSKA Moskva, postup mu neuteče. Stačit by mu mohla i remíza, ale jen za předpokladu, že Manchester prohraje ve Wolfsburgu. CSKA sice už na postup do jarních bojů Ligy mistrů pomýšlet nemůže, ale případná výhra by ruský celek posunula do Evropské ligy.

Zajímavosti k utkání PSV Eindhoven - CSKA Moskva

- PSV může postoupit poprvé od sezony 2006/07

- PSV je 9 utkání v řadě neporažen

- CSKA 6 soutěžních utkání v řadě nevyhrál a dal jen 2 góly

- CSKA vyhrál jen 2 z posledních 11 venkovních utkání v LM, ostatní prohrál

- brankář CSKA Akinfejev inkasoval v každém z posledních 36 zápasů LM, naposledy udržel čisté konto v roce 2006

V dalších skupinách už je o postupujících jasno. Ve skupině C se Benfica Lisabon utká v přímém souboji s Atlétikem Madrid o prvenství v tabulce a lepší nasazení pro los.

O první místo budou na dálku hrát ve skupině D Juventus a Manchester City. Turínskému celku k němu stačí i remíza na hřišti Sevilly. Ta ale nutně potřebuje vyhrát, aby mohla ještě pomýšlet na třetí místo a postup do Evropské ligy, kterou na jaře ovládla. Zároveň potřebuje, aby rozjetý Mönchengladbach posilněný výhrou nad Bayernem Mnichov ztratil body s Manchesterem City.

Zajímavosti k utkání FC Sevilla - Juventus Turín

- Seville hrozí, že poprvé od sezony 2008/09 nebude na jaře v pohárech

- Sevilla vyhrála 5 z posledních 6 domácích utkání včetně duelů s Realem Madrid a Barcelonou

- Juventus prohrál jediný z posledních 13 soutěžních zápasů

- Juventus prohrál jediný z posledních 15 zápasů v LM

Postupové karty jsou jasně rozdané i ve skupině A, kde má Real Madrid jisté první místo a Paris St. Germain druhé. Hraje se především o třetí místo, které zatím drží Šachtar Doněck, ale jen díky lepším vzájemným zápasům s Malmö. V posledním kole ukrajinský celek potřebuje uhrát proti PSG minimálně stejně bodů, jako získá Malmö na hřišti Realu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články