Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kdo se dostane do osmifinále? Postup má na dosah i Čech s Arsenalem

Praha - Hned šest týmů, a mezi nimi i Arsenal, se může už po čtyřech zápasech probojovat do osmifinále Ligy mistrů. Šanci dostat se mezi šestnáct nejlepších mají i Bayern, Barcelona, PSG, Neapol či Atlético. Utkání Manchester City - Barcelona sledujte v přímém přenosu od 20:15 na ČT sport a ctsport.cz.

Mesut Özil
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

Nejsnazší cestu do osmifinále má ve skupině C Barcelona, které proti Manchesteru City stačí bodovat. Katalánský celek má zatím v Lize mistrů stoprocentní bilanci a podobně je na tom i v zápasech s anglickým soupeřem, kterého porazil v každém z pěti dosavadních utkání. Navíc se skóre 11:2.

Manchester City o víkendu ukončil šestizápasovou sérii bez vítězství, jejíž součástí byla i prohra 0:4 s Barcelonou. A trenér Pep Guardiola, který v minulosti dovedl španělský klub ke 14 trofejím, věří, že získané sebevědomí týmu v boji o postup ze skupiny Ligy mistrů pomůže.

"Kvůli hlavám jsme potřebovali vyhrát, protože když se nedaří, tak pro každý další zápas ztrácíte kus sebevědomí," uvedl Guardiola. "Přesně to se nám stalo, i když jsme třeba hráli dobře. Navíc když prohrajete a začnete mluvit o věcech, co se povedly, akorát to vypadá, že se na něco vymlouváte," dodal.

Blízko k osmifinále má ve skupině D i Atlético, které potřebuje porazit nováčka Rostov a nemusí se ohlížet na jiné výsledky. Španělský klub ještě v Lize mistrů neztratil bod a nedostal ani gól. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho všechny zápasy vyhráli shodně 1:0.

Pokud by madridský celek neprohrál, mohl by v případě vítězství na hřišti PSV Eindhoven postoupit i Bayern Mnichov. "Rádi bychom ale vyhráli oba následující zápasy, abychom si to mohli v posledním kole rozdat s Atléticem o první místo. Takže všechno záleží jen na nás," prohlásil šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Ve skupině A mohou postup oslavit Arsenal s Paris St. Germain. Pokud jeden z nich vyhraje a druhý alespoň remizuje, zajistí si společně osmifinále. Londýnský celek nastoupí doma proti Razgradu, zatímco pařížský klub se představí v Basileji, kde působí čeští reprezentanti Tomáš Vaclík s Markem Suchým.

Neapol posune do osmifinále vítězství nad Dynamem Kyjev, italský celek ale současně potřebuje, aby druhý zápas skupiny B mezi Benficou Lisabon a istanbulským Besiktasem skončil remízou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články