Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karaganda, Razgrad a Maribor - Plzni se vyrýsovali možní soupeři v LM

Praha - Pokud Plzeň zítra zvládne de facto formalitu v podobě odvetného souboje s Nomme Kalju, které v úvodním utkání Viktoria porazila 4:0, může v posledním díle předkol Ligy mistrů narazit na Šachtar Karagandu, Razgrad či NK Maribor. Sestavu možných soupeřů Plzně ve středu doplní vítězové z dvojic Legia - Molde a Hafnarfjordur - Austria. Do play-off Ligy mistrů se již probojoval reprezentační obránce Michal Kadlec s Fenerbahce Istanbul, naopak tým Dušana Uhrina ml. Dinamo Tbilisi v soutěži končí.

Plzeň by v případě postupu nad Kalju byla nasazeným týmem v mistrovské části Ligy mistrů, a mohla by se zde setkat s Šachtarem Karagandou. Kazašský mistr si z domácího prostředí do Tel Avivu vezl vedení 3:0, to však již po půl hodině celé promrhal. Do konce zápasu však stačil dvěma góly snížit a jde do play-off.

Překvapivě postoupil i slovinský šampion NK Maribor po domácí remíze 0:0 se čtvrtfinalistou Ligy mistrů z předloňské sezony APOEL Nikósií. Dalším nečekaným úspěchem bylo vítězství bulharského Razgradu na hřišti Partizanu Bělehrad, který tak také v soutěži končí. Přemožitel Slovanu Bratislava z druhého předkola Razgrad dlouho v utkání držel remízu, která by mu k postupu do play-off stačila, nakonec postup stvrdil dvě minuty před koncem utkání z penalty.

3. předkolo Ligy mistrů - mistrovská část

Úterý

Maccabi Tel Aviv - Basilej 3:3 (2:3) Branky: 34. vlastní Schär, 37. Zahavi, 55. Radi - 5. Schär z pen., 21. Salah, 32. Díaz. První zápas: 0:1, postoupila Basilej. Steaua Bukurešť - Dinamo Tbilisi 1:1 (1:0) Branky: 6. Latovlevici - 48. Ustaritz. První zápas: 2:0, postoupila Steaua. NK Maribor - APOEL Nikósie 0:0 ČK: 86. Goncalves (APOEL). První zápas: 1:1, postoupil Maribor. Skënderbeu Korcë (Alb.) - Šachťor Karaganda (Kaz.) 3:2 (3:1) Branky: 20. a 29. obě z pen. Škembi, 9. Tomič - 38. Chižničenko, 67. Bajžanov. ČK: 54. Pejič (Skënderbeu). První zápas: 0:3, postoupila Karaganda. Partizan Bělehrad - Ludogorec Razgrad (Bulh.) 0:1 (0:0) Branka: 88. Zlatinski z pen. ČK: 87. Gulan (Partizan). První zápas: 1:2, postoupil Ludogorec.

Středa

18:00 Hafnarfjordur (Isl.) - Austria Vídeň (první zápas 0:1), 19:00 Tiraspol (Mol.) - Dinamo Záhřeb (0:1), 19:45 Elfsborg - Celtic (0:1), 20:15 Plzeň - Kalju (4:0), 20:45 Legia Varšava - Molde (1:1).

Kadlec i ve druhém soutěžním zápase za Fenerbahce po letním příchodu z Leverkusenu nastoupil v základní sestavě na levé straně obrany. Domácí však nezvládli úvod a diváky na stadionu Sükrüho Saracoglua už ve čtvrté minutě zmrazila vedoucí branka útočníka Salcburku Soriana.

Úřadující turecký vicemistr se však rychle vzpamatoval a během čtvrt hodiny otočil skóre zásluhou Meirelese a Sowa, kterým nahrával na góly Kuijt. Vedení Fenerbahce ještě ve 34. minutě pojistil další ofenzivní hráč Webó. Salcburk v závěru ožil a několikrát nebezpečně zahrozil. V 86. minutě odvrátil možné drama právě Kadlec, když z brankové čáry vykopl míč směřující za záda brankáře Demirela.

Naděje Tbilisi v Bukurešti už v šesté minutě výrazně snížil úvodní brankou domácí obránce Latovlevici. Dinamo vyrovnalo tři minuty po pauze zásluhou dalšího defenzivního hráče Ustaritze, ale duel už ve svůj prospěch zvrátit nedokázalo. Uhrinovi se tak nepovedla konfrontace s úřadujícím šampionem z Rumunska, kde v minulosti vedl Temešvár a Kluž. Basilej sice vedla v Tel Avivu proti Maccabi po půl hodině už 3:0, ale domácí do konce zápasu skóre dorovnali. Po úvodní domácí výhře 1:0 však jde dál švýcarský tým. 

3. předkolo Ligy mistrů - nemistrovská část

Úterý

Maccabi Tel Aviv - Basilej 3:3 (2:3) Branky: 34. vlastní Schär, 37. Zahavi, 55. Radi - 5. Schär z pen., 21. Salah, 32. Díaz. První zápas: 0:1, postoupila Basilej. Fenerbahce Istanbul - Salcburk 3:1 (3:1) Branky: 8. Meireles, 17. Sow, 34. Webó - 4. Soriano. První zápas: 1:1, postoupilo Fenerbahce. Grasshopper Curych - Olympique Lyon 0:1 (0:0) Branka: 82. Grenier. První zápas: 0:1, postoupil Lyon.

Středa

18:00 Zenit Petrohrad - Nordsjaelland (1:0), 20:45 Waregem (Bel.) - PSV Eindhoven (0:2)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články