Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia si o Ligu mistrů zahraje s Midtjyllandem, Lüftner s Lecjaksem vyřadili CZ s Kangou

Soupeřem pražské Slavie v závěrečném předkole Champions League bude Midtjylland. Dánský tým totiž ve 3. předkole jednoznačně porazil Young Boys Bern 3:0. O místenku mezi evropskou smetánkou bude usilovat také Omonie Nikósie, která postoupila přes Crvenou zvezdu Bělehrad. Jediný gól kyperského šampiona v základní hrací době dal Michael Lüftner a po remíze 1:1 rozhodl penaltový rozstřel Jan Lecjaks.

Fotbalisté Midtjyllandu se radují z gólu
zdroj: AP autor: Dresling Jens

Kvůli koronaviru se 3. předkolo LM hrálo na jedno utkání, závěrečné 4. předkolo už bude i s odvetami. Slavia začne dvojzápas 22. září doma v Edenu, odveta bude o týden později v Dánsku.

Midtjylland se v souboji se švýcarským mistrem prosadil až po změně stran. V 51. minutě poslal Anders Dreyer ze standardní situace ostrý centr do vápna a míč si do vlastní sítě srazil bránící Lefort. O jedenáct minut později využil Dreyer už sám zpětnou přihrávku před bránu a zblízka náskok zvýšil, pojistku přidal v závěru Awer Mabil.

Bern proto přišel o sérii 11 soutěžních vítězství. Midtjylland naopak částečně napravil nevydařený vstup do ligové soutěže, v níž v úvodním kole podlehl 0:2 Sönderjyske.

Lecjaks hrdinou

Lüftner otevřel skóre i s trochou štěstí v 31. minutě po rohovém kopu. Míč se z kopačky Jordiho Gómeze snesl na tyč, od které se odrazil do českého stopera a následně do sítě. Srbský šampion, za něhož nastoupil i bývalý sparťanský záložník Guélor Kanga, v nastaveném čase první půle srovnal zásluhou Mirka Ivaniče.

Další branka už nepadla ani v prodloužení, a tak přišel na řadu penaltový rozstřel. V něm byli domácí neomylní, naopak na druhé straně neproměnili Falcinelli a Degenek. Na Crvenou zvezdu proto čeká "jen" základní skupina Evropské ligy.

3. předkolo fotbalové Ligy mistrů - mistrovská část:

Omonia Nikósie - Crvena zvezda Bělehrad 1:1 po prodl., pen. 4:2
Ferencváros Budapešť - Dinamo Záhřeb 2:1 (1:1)
Maccabi Tel Aviv - Dinamo Brest 1:0 (0:0)
Karabach - Molde 0:0 po prodl., pen. 5:6
Midtjylland - Young Boys Bern 3:0 (0:0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články