Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ještě nejsme ve vrcholné formě, prohlásil Mbappé po "one man show" na Camp Nou

Před úvodním osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou řekl Kylian Mbappé trenérovi Mauriciu Pochettinimu, že si PSG odveze z Camp Nou vítězství, a svou předpověď pomohl naplnit hattrickem. Po galapředstavení francouzského reprezentanta oslavovali hosté konečný výsledek 4:1, čímž výrazně nakročili k postupu.

Kylian Mbappé z PSG oslavuje gól na Camp Nou
zdroj: AP autor: Joan Monfort

"Před utkáním se mě Kylian zeptal, kolikrát jsem na Camp Nou vyhrál. Odpověděl jsem mu, že jen jednou s Espaňolem. On reagoval s tím, že v úterý večer to bude podruhé. Po závěrečném hvizdu za mnou přišel a řekl: 'Tak vidíte, říkal jsem vám to,'" popsal Pochettino.

Barcelona se dostala do vedení ve 27. minutě penaltou Lionela Messiho. Mbappé vyrovnal zblízka o pět minut později. V 65. minutě následně obrátil stav a za dalších dvacet minut stál na konci rychlého brejku, jímž završil výsledek.

"Není pochyb o tom, že Kylian je navzdory svému věku jedním z nejlepších hráčů na světě. Už dokázal výjimečné věci. Musíme však zůstat pokorní," konstatoval Pochettino.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Paris St. Germain

Mbappé se stal prvním hráčem od roku 1997, který dal v Lize mistrů na Camp Nou domácí Barceloně tři góly. Tenkrát se to povedlo kanonýrovi Dynama Kyjev Andreji Ševčenkovi.

"Vždycky chci ze sebe za PSG vydat to nejlepší. Tenhle dres pro mě hodně znamená. Ne pokaždé jsem uspěl a možná zažiju i špatná utkání. Nikdy jsem se ale neschovával, i když se dopustím chyb," má jasno dvaadvacetiletý mistr světa.

Pochettina, jenž zkraje ledna nahradil odvolaného Thomase Tuchela, si pochvaluje. "Trenér (Pochettino) odvedl od svého nástupu skvělou práci. Navázal na Tuchela, který odstartoval mimořádnou práci tím, že jsme se v minulé sezoně dostali do finále Ligy mistrů," doplnil. 

"Zlepšujeme se. Ještě nejsme ve vrcholné formě, přestože jsme proti Barceloně hráli velmi dobře. Budeme se dál zlepšovat, abychom to dokázali opakovat."

Pařížané vysokým vítězstvím na Camp Nou výrazně nakročili k postupu mezi osm nejlepších týmů soutěže. Uvědomují si však, že ještě není rozhodnuto. V roce 2017 první osmifinálové utkání s Barcelonou vyhráli doma 4:0, ale v odvetě utrpěli debakl 1:6 a vypadli. "Pořád zbývá 90 minut. Mají skvělé hráče," zakončil Pochettino.

Odveta je na programu 10. března.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články