Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jedna facka v Záhřebu, druhá v Londýně. Tuchel nečekaně končí na lavičce Chelsea

V úterý večer musel skousnout nečekanou porážku na úvod Ligy mistrů na půdě Dinama Záhřeb, což ale pro Thomase Tuchela bylo ještě nic se zprávou, která přišla o pár hodin později. Německý trenér byl překvapivě odvolán z pozice kouče Chelsea.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dinamo Záhřeb - Chelsea

"Klub je Thomasovi a jeho týmu vděčný za vše, co pro klub udělali. Právem budou nesmazatelně zapsaní v historii Chelsea. Majitelé ale věří, že nastal čas na změnu, aby se mohl klub nadále posouvat," stojí v prohlášení na klubovém webu.

Tuchel přišel do Chelsea v lednu 2021 ještě v éře dlouholetého majitele Romana Abramoviče. S "Blues" po pár měsících ovládl Ligu mistrů a následně i evropský Superpohár a mistrovství světa klubů.

Abramovič se ale po zahájení ruské invaze na Ukrajinu ocitl na sankčním seznamu a v květnu klub po 19 letech prodal konzorciu vedenému americkým investorem Toddem Boehlym. A noví majitelé po nepovedeném vstupu do sezony záhy sáhli ke změně trenéra.

Tuchel byl odvolán po odkoučování stého soutěžního duelu na lavičce londýnského celku. Bývalý trenér PSG nebo Dortmundu dovedl Chelsea kromě úspěchů na mezinárodní scéně ke třetímu a čtvrtému místu v Premier League a také do finále Anglického a Ligového poháru, ve kterých ale v součtu třikrát neuspěl.

Aktuálně je Chelsea po šesti kolech Premier League na šestém místě. Ze sedmi soutěžních duelů vyhrála jen třikrát a navázala na nepřesvědčivé výsledky z konce minulé sezony.

Klub uvedl, že až do jmenování nového hlavního kouče nebude situaci dále komentovat. Už v sobotu čeká Chelsea derby na hřišti Fulhamu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články