Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jedenáctileté čekaní je minulostí, Akinfejev udržel v Lize mistrů nulu

Dvojnásobný důvod k radosti měl po vítězství CSKA Moskva nad Benficou Lisabon 2:0 brankář Igor Akinfejev. Nejenže pomohl k cennému skalpu portugalského soupeře, který znamená udržení v boji o postup do osmifinále, ale také po 11 letech oslavil čisté konto. V předchozích 43 zápasech hlavní fáze milionářské soutěže vyjma předkol totiž pokaždé inkasoval, což je nejdelší série v historii Ligy mistrů. Naposledy udržel nulu proti Arsenalu v listopadu 2006.

Igor Akinfejev z CSKA Moskva
zdroj: REUTERS autor: Maxim Shemetov

"Po utkání jsme mu samozřejmě gratulovali," řekl trenér Viktor Gončarenko. "Všichni kluci se v závěru snažili ze všech sil, aby pomohli Igorovi k čistému kontu. Všichni jsme chtěli šňůru přerušit, Igor samozřejmě nejvíc. Vzhledem ke své kariéře si to nezasloužil," dodal.

Jednatřicetiletý Akinfejev je odchovancem CSKA, za který pravidelně chytá od roku 2003. Na kontě má 547 soutěžních duelů, z toho sto v evropských pohárech. Je šestinásobným ruským šampionem a vítězem Poháru UEFA. Liga mistrů byla pro něj přesto dlouho zakletá.

Generální manažer klubu Roman Babajev nicméně vychytanou nulu neřešil. "Každý zápas doufáme, že budeme hrát bez inkasovaného gólu, ale podle mého názoru jsou důležitější body než to, jestli udržíme čisté konto. Tyto série jsou spíš pro novináře," uvedl šéf CSKA.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání CSKA - Benfica
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články