Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Je to pro nás zápas podzimu, říká kouč Liverpoolu před utkáním s Neapolí

Do osmifinále Ligy mistrů projdou dnes další tři týmy. Nejzamotanější je situace ve skupině C, kde ještě všichni o něco hrají. Postoupit i zůstat na jaře úplně bez evropských pohárů může i finalista minulého ročníku Liverpool. Ve skupině B se o postup poperou na dálku Tottenham a Inter Milán. Zápas Liverpool – Neapol můžete sledovat od 21 hod. v textové on-line reportáži na webu ctsport.cz.

Jürgen Klopp
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

Ve skupině D se už v posledním kole hraje jen o třetí příčku, která znamená jarní účast v Evropské lize. Zatím k ní má o bod blíž Galatasaray Istanbul než Lokomotiv Moskva. Ve skupině A už jde jen o to, jestli z prvního místa postoupí Atlético Madrid, nebo Borussia Dortmund.  

Liverpool má za sebou porážky v Bělehradě a v Paříži, čímž si hodně zkomplikoval situaci. Nyní musí na svém stadionu porazit Neapol, což se už dvanáct zápasů nikomu nepodařilo. Navíc by měl Liverpool zvítězit alespoň o dva góly, aby se nemusel ohlížet na další zápas. Pokud by však prohrál, nemusí se dočkat ani jara v Evropské lize.  

"Je to pro nás zápas podzimu. Věřím, že nám pomohou fanoušci," prohlásil trenér Jürgen Klopp, jehož může uklidňovat liverpoolská domácí neporazitelnost, která v anglické lize a Lize mistrů trvá už 37 zápasů. "Věřím, že dostaneme to, co si zasloužíme. Když nebudeme dostatečně dobří, tak prostě popřejeme soupeřům k postupu," dodal sportovně kouč Liverpoolu.

Neapol by porážka zřejmě připravila o postup. V takovém případě by ji mohla ještě zachránit porážka Paris St. Germain v Bělehradě. Pokud by totiž skončily tři týmy na devíti bodech, byla by na tom Neapol nejhůř.  

Velký problém bude řešit na barcelonském Camp Nou Tottenham, který tu potřebuje uhrát tolik bodů jako Inter Milán doma proti poslednímu PSV Eindhoven. Barcelona přitom na svém stadionu prohrála z posledních čtyřiceti soutěžních utkání jediné, ovšem vzhledem k tomu, že už má jisté první místo, čeká se, že nastoupí bez největších opor včetně Messiho.  

"Už jsme ukázali, že dokážeme porazit i ty nejlepší kluby," řekl k zápasu obránce anglického klubu Jan Vertonghen a dodal, že i když nastoupí Barcelona bez největších hvězd, má pořád hodně silný tým.

PSV Eindhoven už nemá v Miláně proti Interu o co hrát, trenér Mark van Bommel by tak mohl dát šanci mladým hráčům včetně devatenáctiletého českého záložníka Michala Sadílka, který v pátek debutoval v nizozemské lize. Ale ten spíš bude jako kapitán pomáhat juniorce v boji o postup v Youth League.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články