Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jak mladí slávisté vyloupili Barcelonu. Už jsme to nezbaštili jako Interu, líčí kouč Beránek

Fotbalová Slavia se v Barceloně předvedla v Lize mistrů na dvou frontách v parádním světle. Ještě před remízou áčka 0:0 proti družině kolem Lionela Messiho totiž sešívaná devatenáctka proti stejně starým soupeřům v mládežnické obdobě LM naplno zabodovala po překvapivém vítězství 3:2. "A to má akademie Slavie čtyřletou tradici a Barcelona čtyřicetiletou," zdůrazňuje šéftrenér dorostu sešívaných Miroslav Beránek.

Radost slávistické devatenáctky
zdroj: ČT sport

Barcelonská akademie La Masia zažila v úterý šok. Slávisté totiž oplatili katalánské devatenáctce domácí porážku 0:4. Sešívaní vyhráli díky brankám Červa z penalty, Koska a Touly 3:2 a poslali tím Barcelonu na poslední místo tabulky skupiny F.

Začátek vítězství Slavie se přitom podle šéftrenéra dorostu Miroslava Beránka rodil paradoxně už v tréninkovém areálu v Horních Počernicích. "Sehráli jsme s nimi dobrý poločas, pak jsme dostali slepené dva góly. Hráči si to s nimi pod tím dojmem chtěli rozdat na férovku a výsledek byl 0:4. Trenéři se z toho poučili, zvolili velmi dobrou strategii."

Slávisté teď navíc předvedli výkony na hranici svých možností. "A taky jsme měli potřebné štěstí. Je to pro nás velmi povzbuzující výsledek," říká Beránek.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Úspěch Slavie v Youth League

K týmu má jako šéf dorostu velice blízko. "Takže s trenéry jsme se o strategii bavili. S šéfem akademie Jiřím Plíškem jsme sledovali videa, příprava byla velmi důkladná. Následná radost s fanoušky i v kabině se musí zažít."

Mládežnická Slavia je tak pod vedením Martina Hyského díky nečekané výhře na třetím místě tabulky. Má ale stejně bodů jako mládežníci Borussie Dortmund a zatím s nimi hlavně lepší vzájemnou bilanci. "Tento týden všechno umocnil. Áčko se prezentovalo velmi dobrým výkonem na Camp Nou, my překvapili," dodává dvaašedesátiletý kouč.

Do jarního play-off se dostane přímo vítěz skupiny. Kluby na druhých místech sehrají o postup mezi šestnáct nejlepších barážové utkání s týmy, které se do soutěže probojují mistrovskou cestou.

Utkání juniorské Ligy mistrů Slavia - Barcelona
zdroj: twitter.com/FCBmasia

Tímto způsobem se do soutěže v roce 2015 probojovala i juniorka Příbrami, která v baráži porazila CSKA Moskva a postarala se o zatím největší český úspěch, jímž byla účast v osmifinále.

27. listopadu hraje slávistický tým do 19 let v Praze s Interem Milán, který vede skupinu. "Inter jsme měli možnost poznat v prvním utkání, kde jsme zaplatili daň z nezkušenosti. Všechno jsme to zbaštili, znovu čtyři góly, hráli jsme asi otevřeně a možná naivně. A soupeř nás potrestal. Nicméně jsme se poučili, vítězství s Borussií Dortmund (1:0, pozn. red.) nám nalilo sebevědomí," líčí Beránek.

POSLECHNĚTE SI FOTBAL FOKUS PODCAST o úspěchu Slavie v Lize mistrů:

"Jsme ve slávistické akademii rádi, že B-tým po letech působení v juniorské lize může hrát soutěž dospělých. Jsou v něm převážně hráči, kteří by mohli hrát za dorost, a jsou doplněni hráči z U19. Je to týmová záležitost a přináší nám to výsledky," dodává Beránek. Poslední utkání ve skupině Youth League čeká Slavii 10. prosince proti Dortmundu.

Beránek je nadšený i z dosavadního prezentování A-týmu. "Více než výsledek je potřeba z dvou zápasů, zvlášť doma, chválit áčko Slavie za výkon. Jak jsme se na ně připravili strategicky, hráči věděli, co mají dělat."

V bráně navíc čaroval Ondřej Kolář. "Ten to podržel. Výsledkem je zasloužená remíza, která áčko může nakopnout k tomu, že se ještě popere o to, aby zůstalo ve hře," doplňuje Beránek k letošnímu povedenému tažení Ligou mistrů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články