Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Inzaghi pěl ódu na hráče, Lukaku finále předpověděl a Martínez má šanci na double

Úspěšné tažení Interu Milán v Lize mistrů bude mít finálovou tečku. Trenér "nerazzurri" Simone Inzaghi ocenil po zvládnutém dvojutkání s městským rivalem AC charakter a vítěznou mentalitu hráčů. Podle sedmačtyřicetiletého kouče je úspěch o to cennější, že přišel po dalším vítězném derby. Radost z prvního finále po 13 letech měl i prezident klubu Steven Zhang, jemuž úspěch v milionářské soutěži předpověděl útočník Romelu Lukaku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán – AC Milán

"Před začátkem sezony mi Lukaku řekl, že se dostaneme do finále Ligy mistrů. Tehdy jsem si myslel, že jen žertuje," vzpomínal Zhang. "Inter je klub s velkou historií a se spoustou trofejí. Máme zde jediný cíl – vyhrát každý zápas," dodal čínský podnikatel.

"Nerazzurri" stvrdili postup úterní výhrou 1:0. Další derby na San Siru, domovském stadionu obou velkoklubů, rozhodl v 74. minutě kapitán Lautaro Martínez. Inter tak prošel do finále LM poprvé od ročníku 2009/10, kdy pod vedením Josého Mourinha celou soutěž opanoval.

"Na začátku to byl spíš sen, na druhou stranu jsme nepřestávali věřit. Máme úžasnou šňůru vítězství, navíc jsme postoupili do finále po úspěšném derby. O to je to sladší. Pro své hráče mám jen slova chvály – ukázali kvalitu, odhodlání, agresivitu a koncentraci," lebedil si Inzaghi, jenž se zařadil mezi trenérské legendy klubu. Inter dovedl do finále nejprestižnější evropské soutěže jako teprve druhý Ital po Giovannim Invernizzim.

Bude Martínez oslavovat podruhé během půlroku?  

"Odvedli jsme skvělou práci v obou zápasech. Klíčem byl tým. Mám podobnou zkušenost z mistrovství světa – když držíte spolu, hrajou se vám tahle důležitá utkání nejlépe," prohlásil argentinský útočník Martínez. "Byl by splněný sen vyhrát po světovém šampionátu i Ligu mistrů. Ani o tom nechci mluvit," doplnil.

Pětadvacetiletý Argentinec má s Interem šanci na výjimečně úspěšnou sezonu. Po triumfu v italském Superpoháru, rovněž nad AC, jsou Inzaghiho svěřenci i ve finále Italského poháru, ve kterém se střetnou za týden s Fiorentinou.

Lautaro Martínez skóruje proti AC Milán
zdroj: Reuters autor: Claudia Greco

Inter vyhrál od poloviny března do poloviny dubna jediné z devíti soutěžních utkání a Inzaghi byl pod palbou kritiky. Zlom nastal 23. dubna po ligovém vítězství 3:0 nad Empoli. Od té doby uspěl milánský velkoklub osmkrát v řadě. Rivala AC navíc zdolal počtvrté za sebou s čistým kontem, což se stalo poprvé v historii.

"Už několikrát jsem říkal, že se musíme koukat jen na své výkony, a ne řešit, jak si vedeme v jaké soutěži. Prostě ze sebe vydat pokaždé maximum," podotkl Inzaghi.

Někdejší útočník nyní bude čekat, s kým se Inter střetne 10. června v Istanbulu v duelu o "ušatý" pohár. Odveta druhého semifinále mezi Manchesterem City a Realem Madrid je na programu ve středu večer, první zápas ve Španělsku skončil remízou 1:1.

"Obě mužstva patří k nejlepším v Evropě. Ve finále nebudeme favoritem, ale ve fotbale je možné všechno. S Realem jsme se utkali minulý rok, a ačkoliv jsme oba zápasy prohráli, podali jsme dobré výkony. Aktuální forma Manchesteru City ani nepotřebuje další komentář. Počkáme si, koho nakonec ve finále potkáme," uzavřel Inzaghi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články