Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Inter zpackal duel v Dortmundu a Conte se pustil do vedení: V plánování došlo k velkým chybám

Vypadalo to na jasnou záležitost, jenže fotbalisté Interu místo s vítězstvím jedou z utkání Ligy mistrů v Dortmundu pořádně zklamaní. V Německu ztratili vedení 2:0 a po porážce 2:3 se kouč Milánských Antonio Conte pustil do vedení vlastního celku. Nadřízené obvinil ze špatného plánování, kvůli kterému tým nemůže bojovat na dvou frontách.

Kouč Interu Antonio Conte
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

"V plánovací fázi došlo k zásadním chybám. Nemůžeme hrát Serii A a Ligu mistrů s tak úzkým kádrem," řekl Conte. "Už jsem unavený z toho, že to musím opakovat pořád dokola. Možná by sem mohlo vedení přijít místo mě a něco k tomu říct," dodal.

Inter v úterý vedl po brankách Lautara Martíneze a Matiase Vecina, ale Dortmund po přestávce třemi góly skóre otočil. Borussia se se sedmi body posunula na druhé místo, které ještě zaručuje postup do osmifinále. Třetí Inter na ni ztrácí dvě kola před koncem tři body, od první Barcelony ho dělí čtyři body. Poslední je s dvěma body Slavia.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Inter Milán

"Říkají mi, abych se při rozhovorech v televizi víc usmíval, ale pak to dopadne tak, že omílám dokola pořád stejné věci. O tom, jak se pomalu zlepšujeme a že to půjde krok za krokem," uvedl Conte. "Hráči tomu dávají úplně vše a víc po nich chtít nemůžu," dodal.

"Vždyť se bavíme o klucích, kteří, s výjimkou Diega Godína, nikdy nic nevyhráli. Kdo by tedy měl tým táhnout? Nicolo Barella, který přišel z Cagliari? Nebo Stefano Sensi, který přišel ze Sassuola?" prohlásil Conte, který už si podobně stěžoval v Juventusu, s nímž třikrát vyhrál Serii A, ale v Lize mistrů se mu nedařilo.

Inter v létě za nové posily utratil přes 150 milionů eur, současně ale přišel o svého nejlepšího střelce z posledních pěti let Maura Icardiho a klíčového záložníka Radju Nainggolana. "Musíme zůstat při zemi. A pod dojmem dobrých výsledků v Serii A bychom neměli zapomenout, že stále máme problémy," uvedl Conte.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články