Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hubník před CSKA: Všichni víme, že jedině vítězství nás může posunout dál

Naděje umírá poslední. Kapitán fotbalistů Viktorie Plzeň Roman Hubník věří, že čeští šampioni dokážou v dnešním střetnutí Ligy mistrů na hřišti CSKA Moskva zvítězit a přiblížit se k třetímu místu v základní skupině, které znamená postup do jarní fáze Evropské ligy. Podle zkušeného obránce musí hrát hosté v ruské metropoli kompaktně a pokusit se udeřit z brejků nebo standardních situací. Textovou on-line reportáž z utkání CSKA – Plzeň sledujte od 18:55 na webu ctsport.cz.

Roman Hubník (vpravo) v utkání proti CSKA Moskva
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Mužstvo ze Štruncových sadů by po pátém kole udržela ve hře o třetí pozici i remíza 2:2 a vyšší, ale hosté chtějí v Moskvě vyhrát. "My věříme, že jsme schopni tady uspět. Všichni víme, že jedině vítězství nás může posunout dál," řekl Hubník na tiskové konferenci.

CSKA v minulém domácím duelu Champion League podlehlo AS Řím 1:2, ale předtím v Lužnikách senzačně porazil obhájce trofeje Real Madrid 1:0. "Každý zápas je jinačí. My jsme na Realu také odehráli dobrý zápas a doma ho nezvládli. Věřím, že tři body odvezeme do Plzně," konstatoval čtyřiatřicetiletý stoper.

Viktoria na úvod skupiny G doma sahala po výhře nad CSKA, ale dvoubrankové poločasové vedení neudržela a remizovala 2:2. Druhý gól dostala až v nastaveném čase z penalty. "My víme, že CSKA má hodně kvalitních mladých hráčů. Poznali jsme to zejména ve druhém poločase, kdy dobře kombinovali a měli tam hodně nebezpečných situací. Určitě si musíme dávat pozor prakticky na všechno a pokusit se to zvládnout," pokračoval Hubník.

Svěřenci Pavla Vrby mají s 14 inkasovanými góly nejhorší obranu skupinové fáze, na hřišti AS Řím a doma s Realem utrpěli debakly 0:5. "Obrana začíná od útočníka, takže musíme hrát hlavně v bloku a zamezit šancím, co si soupeř může vytvořit. Takže hrát kompaktně a pokusit se z nějakých brejků nebo ze standardek dát góly," upozornil Hubník.

Moskvu zná více než jeho spoluhráči, protože v letech 2007 až 2010 hrával za jiný klub z ruské metropole FK. "Změnilo se tady určitě hodně věcí. Za těch deset let, co jsem tady nebyl, jsou ale zácpy stejné. My měli čas jenom jet z letiště na hotel a pak na tiskovku. Určitě není čas na nějaké výlety nebo poznávačky," přidal bývalý reprezentační obránce.

Přivítal ho i zrekonstruovaný stadion Lužniki, kde CSKA hraje domácí zápasy v LM. "Já tenhle stadion znám už z té doby před deseti lety. Je určitě hodně zmodernizovaný, hrálo se tu nedávno finále mistrovství světa. Jsem zvědavý na prostředí," zakončil Hubník.

Co trápí Plzeň a jaké má šance proti CSKA? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články