Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hrošovský: AS Řím nám to neulehčí, i když má jistý postup

Přestože fotbalisté AS Řím už mají v Lize mistrů zajištěný postup do osmifinále, záložník Viktorie Patrik Hrošovský nepředpokládá, že by středeční závěrečné utkání skupiny G v Plzni jakkoli vypustili a domácím ulehčili situaci.

Patrik Hrošovský
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Možná jejich výhoda je, že už mají postup, ale zase je to zápas Ligy mistrů. Nemyslím si, že by do toho vstoupili tak, že by to už šli jenom odehrát a tím by nám to ulehčili," řekl Hrošovský.

Věří, že čeští šampioni doma s AS odehrají úplně jinou partii než v Římě, kde na začátku října utrpěli pětibrankový debakl. "Tam to bylo celé špatné. Prohráli jsme 5:0, nedostali se do žádných šancí, je pustili do mnoha šancí a dostali pět gólů. Budeme muset změnit skoro všechno. Ale hrajeme doma poslední zápas Ligy mistrů, takže věřím, že se na to připravíme jinak," upozornil slovenský reprezentant.

Nezveličoval krizi AS Řím, který nevyhrál poslední čtyři soutěžní zápasy a v italské lize mu patří až osmé místo. Plzeňští si však rozebrali sobotní duel Serie A v Cagliari, kde svěřenci Eusebia Di Francesca neudrželi dvoubrankové vedení a remizovali 2:2, přestože domácí dohrávali v devíti.

Jaké jsou šance Plzně proti AS Řím a postoupí do jarní části Evropské ligy? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

"Je to furt AS Řím. Velký klub, který má o mnoho větší rozpočet a možnosti než my. V tom zápase (s Cagliari) jsme viděli, kde bychom je mohli překvapit. Věřím, že to zítra ukážeme," konstatoval Hrošovský.

Mrzí ho, že Liga mistrů pro Plzeň končí, ale doufá, že Viktoria i při třetí účasti v elitní soutěži obsadí třetí místo ve skupině a postoupí do vyřazovací fáze Evropské ligy. Západočechům k tomu stačí získat s AS Řím stejně bodů jako CSKA Moskva na stadionu obhájce trofeje Realu Madrid. "Samozřejmě je to škoda, zápasy Ligy mistrů jsou pro nás svátkem. Je to pro nás poslední zápas a velmi se na něj těšíme," prohlásil Hrošovský.

Italskému týmu bude ve středu chybět zraněný bosenský kanonýr Edin Džeko, který dal Plzni v obou posledních pohárových zápasech v Římě hattrick. "Vzhledem k tomu, jakou má proti nám bilanci za poslední dva zápasy, tak by se dalo říct, že to hraje velkou roli. Ale hraje tam Patrik Schick, který má velké kvality. O jednom hráči to nikdy není, i když se mu podařilo minule dát hattrick," řekl Hrošovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články