Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hrdost Guardioly, Moyesova spokojenost. Bayern i United zářily

Praha - Trenér Bayernu Josep Guardiola byl hrdý, jakým způsobem jeho svěřenci v Lize mistrů překonali rekord Barcelony ze sezony 2002/03. Mnichovský obhájce trofeje v utkání pátého kola "plzeňské" skupiny D vyhrál na hřišti CSKA Moskva 3:1 a dosáhl historické desáté výhry v elitní soutěži za sebou. Spokojený byl i kouč Manchesteru United David Moyes. Jeho svěřenci podle něj předvedli na hřišti Leverkusenu svůj nejlepší výkon v sezoně. Úřadující anglický šampion deklasoval Bayer 5:0 a s předstihem si tak zajistil postup do osmifinále.

Josep Guardiola a David Moyes
zdroj: ČTK / ČT24

"Jsem velmi hrdý, zvláště proto, že jsme vítězství dosáhli tak dominantním stylem. Deset po sobě jdoucích výher v Evropě je něco hodně speciálního," řekl Guardiola, jehož mužstvo už mělo zajištěný postup do osmifinále LM před utkáním v Moskvě.

Guardiolu také potěšilo, jak si Mnichované poradili s obtížnými podmínkami v moskevské Chimki Areně. "Hřiště bylo ve špatném stavu - nebezpečné a těžké. Mužstvo se mu ale rychle přizpůsobilo, ukázalo charakter," prohlásil španělský kouč, kterému kvůli zranění chyběly některé opory jako Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger nebo Mario Mandžukič.

Josep Guardiola: "Pro klub jako Bayern neexistují žádné omluvy - vždycky musíte hrát dobře."

Domácí trenér Leonid Sluckij litoval, že hráči CSKA proti tak silnému soupeři neproměnili slibné příležitosti. "Bohužel jsme nedokázali vytěžit maximum z našich šancí. Bylo to vše o jejich proměňování, protože proti Bayernu je těžké si je vytvořit. A my neměli méně příležitostí než soupeř. Jsem hrdý na náš výkon v druhém poločase," ocenil kouč moskevského celku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání CSKA Moskva - Bayern Mnichov

Hráči Manchesteru United nevstoupili do letošní LM moc dobře. Moyes, který v létě nahradil legendárního Alexe Fergusona, byl často pod palbou kritiky. Chuť si spravil až proti Leverkusenu. "Bylo to pravděpodobně naše nejlepší vystoupení sezony. Vstřelit pět branek na hřišti soupeře je pro nás opravdu speciální. Leverkusen je druhý v bundeslize za Bayernem, což napovídá něco o našemu výkonu a výsledku," uvedl bývalý kouč Evertonu a Prestonu.

Pochválil celý tým, ale konkrétně ocenil veterána Ryana Giggse. Devětatřicetiletý záložník odehrál celé utkání a mimo jiné připravil v 88. minutě výbornou přihrávkou pátý gól Nanimu. "Jsou jisté znaky, že se zlepšujeme. Bylo tam od hráčů hodně skvělých výkonů. Nemůžete zpochybnit Giggse jako fotbalistu. Přes svůj věk vůbec nevypadá unaveně," konstatoval Moyes.

Trenér Leverkusenu Sami Hyypiä doufal, že jeho tým si vezme z krutého debaklu něco pozitivního. "United nám dal lekci a chladnokrevně využil naše chyby. Snad se poučíme. Nehráli jsme špatně až do druhého inkasovaného gólu. Poté jsme svěsili hlavy a přestali věřit, že se můžeme do utkání vrátit," řekl finský kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayer Leverkusen - Manchester United
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články