Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hráli jsme dobře, jen se vůbec nepískalo fér, hřměl po prohře kouč AS Řím

Římané podlehli Barceloně na jejím hřišti vysoko 1:4. Přesto si trenér AS Řím nestěžoval tolik na hráče, ale především na výkon rozhodčích. Nizozemský sudí Danny Makkelie podle osmačtyřicetiletého kouče upřel italskému celku v prvním poločase hned dvě penalty.

Smutní Římané, sudí a spokojení hráči Barcelony
zdroj: Reuters

Rozhodčí prý Římany poškodil v prvním poločase, kdy neodpískal pokutový kop po zákroku Semeda na Džeka. Posléze zase po faulu Umtitiho na Pellegriniho nařídil místo penalty pouze přímý kop. Aby toho nebylo málo, tak domácímu celku také pomohly k výhře dva vlastní góly De Rossiho a Manolase.

De Rossi tečoval do branky Iniestovu přihrávku na Messiho, zatímco na 2:0 zvýšili domácí poté, co Umtiti trefil tyč, od které se míč odrazil k Manolasovi a od něj za čáru. "Danielle udělal chybu, to se prostě stane. Manolas měl smůlu a udělali jsme i další chyby, ale myslím, že Barcelona je natolik dobrá, že nepotřebuje pomoc rozhodčích," řekl Di Francesco.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - AS Řím

"Zákrok Semeda na Džeka byla jasná penalta a měli jsme mít i další po faulu na Pellegriniho," uvedl římský kouč. "Hráli jsme dobře, jen se tady vůbec nepískalo fér. Navíc dal soupeř čtyři góly a to vůbec neodpovídalo průběhu hry," postěžoval si Di Francesco.

Suárez: Nebyl to nezasloužený výsledek

Hráči Barcelony byli naopak přesvědčeni, že si vysokou výhru zcela zasloužili. "Kdybychom se do vápna neprokombinovali, tak bychom ty góly dát nemohli," prohlásil Suárez, který díky čtvrté brance ukončil v Lize mistrů desetizápasové čekání na gól. "Měli jsme hodně štěstí a několikrát je zachránil brankář. Neřekl bych, že to byl nezasloužený výsledek," dodal.

Podobný názor měl i autor třetí barcelonské branky Gérard Piqué. "Několikrát jsme trefili tyč a vlastní góly padly díky tomu, že jsme soupeře drželi pod tlakem a postarali se tak o to, aby byl míč v jejich vápně mnohem častěji než v našem," prohlásil španělský reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články