Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hra o Ligu mistrů, druhé dějství. Sparta musí proti Rapidu mazat ztrátu

Úvodní střetnutí ve Vídni nezvládli a prohráli 1:2. Pokud tak chtějí fotbalisté Sparty nadále uvažovat o postupu do Ligy mistrů, budou se muset v domácí odvetě 2. předkola proti Rapidu otáčet. Další fázi a jistotu minimálně účasti v základní skupině Evropské ligy jim dá výhra o dvě a více branek. Triumf o gól by znamenal prodloužení a remíza či prohra pošle Letenské pryč z elitní soutěže. Textový on-line přenos sledujte na webu ctsport.cz.

Ladislav Krejčí mladší
zdroj: twitter.com/ACSparta_CZ

Letenští si základní skupinu milionářské soutěže zahráli osmkrát, Rapid dvakrát. Oba celky se v ní ale naposledy představily v sezoně 2005/06. Sparťané od té doby vypadli v kvalifikaci Ligy mistrů sedmkrát po sobě, "zelenobílí" třikrát. Na cestě do skupiny Ligy mistrů by Pražané i Vídeňané museli zdolat tři předkola.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby vedli v prvním zápase v rakouské metropoli od třetí minuty zásluhou Ladislava Krejčího mladšího, ale v 63. a 71. minutě otočil skóre Christoph Knasmüllner. Oproti minulým ročníkům nehraje venkovní gól takovou roli jako dříve. Při rovnosti skóre z obou zápasů už nerozhoduje vyšší počet branek vstřelených na soupeřově hřišti, nýbrž se prodlužuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta je před Rapidem kompletní, trénovala i penalty

"V pohárové matematice tím, že se nepočítá gól venku tak jako jindy, je to trošku jiné. Prohráli jsme, ale určitě v odvetě máme šanci. Věřím, že se o to popereme a nepříznivý vývoj otočíme," prohlásil sparťanský trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci po úvodním duelu.

Jeho mužstvo vstoupilo v sobotu do nové ligové sezony domácí výhrou 3:2 nad Olomoucí. "Olomouc nás na středu dobře připravila. Určitě nám ukázala něco podobného, co tady bude hrát Rapid. Bude hrát ze zajištěné obrany a vyrážet do brejkových situací. Určitě tam byla spousta momentů, které si musíme rozebrat a vysvětlit. Olomouc nám ukázala věci, které potřebujeme zlepšit a které ve středu nemůžeme udělat, pokud chceme uspět. Z tohoto pohledu to pro nás bylo hodně poučné utkání," uvedl Vrba, který třikrát dovedl Plzeň do základní skupiny Ligy mistrů.

Naopak Rapid ve stejný den odstartoval doma ligový ročník prohrou 0:2 s Hartbergem. "Náš výkon byl nepřijatelný. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na Spartu," citoval web ORF kouče Dietmara Kühbauera. "Všichni si uvědomují důležitost utkání v Praze. Musíme ukázat naprosto odlišnou tvář," konstatoval kapitán Maximilian Hofmann.

Kvůli pandemii koronaviru může Sparta využít 50 procent kapacity stadionu, tedy kolem 9000 míst. Duel má výkop ve 20:30.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články