Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Hazard: Je to těžké, když musíte všechno dělat sám

Londýn - Eden Hazard měl při návratu na hřiště po zranění složitou úlohu. Nejen že naskočil ihned do odvety semifinále Ligy mistrů, zároveň však také ve svém týmu nenacházel oporu při útočení. V sestavě totiž měli převahu hráči, kteří většinou působí na postech v obraně. A belgický záložník tak ze svého údělu byl poněkud rozladěný.

Zklamaný Eden Hazard
zdroj: AP autor: Matt Dunham

V základní jedenáctce Josého Mourinha bylo až šest hráčů, jejichž ideální pozice je v obranné linii. Kromě čtveřice zadáků šlo také o Césara Azpilicuetu, jenž působil od začátku na pravém křídle, a Davida Luize, hrajícího ve středu zálohy.

Hazard tak byl v kreativní práci dosti osamocen a nedostávalo se mu potřebné pomoci. "Často se po mně chtělo, abych to všechno zvládl sám, a to není jednoduché," ucedil Hazard. "Byl to složitý zápas, ale zároveň lekce pro nás do příštího roku. 

Mourinhův styl zaměřený na obranu byl kritizován i po nedělním ligovém vítězství 2:0 na hřišti Liverpoolu. Jeho trenér Brendan Rodgers dokonce prohlásil, že soupeř ve svém pokutovém území zaparkoval dva autobusy.

"Mužstvo Chelsea v tomto okamžiku nemá dostatek kreativity, aby rozebralo soupeře," řekl po prohře s Atlétikem někdejší stoper Liverpoolu a televizní expert Jamie Carragher. "Chelsea má tolik ofenzivních talentů, ale v šesti semifinále Ligy mistrů dala jen dva góly," připomněl bývalý anglický reprezentant.

Podle Hazarda je Mourinhova defenzivní taktika do jisté míry pochopitelná, tým prý není uzpůsobený na to, aby primárně tvořil hru. "Chelsea není nastavená na to, aby hrála fotbal. Chelsea je nastavená na brejky. Jsme v nich dobří, trošku jako Real Madrid proti Bayernu Mnichov (v druhém semifinále Ligy mistrů)," řekl Hazard. Anglické mužstvo díky defenzivní taktice v úvodním semifinále v Madridu uhrálo bezbrankovou remízu.

V odvetě na stadionu Stamford Bridge pak sice Chelsea vstřelila díky Fernandu Torresovi v 36. minutě vedoucí gól, ale potom selhala v defenzivě a umožnila Atlétiku třikrát skórovat. "Nevím, co nám chybělo. Po brance jsme měli zápas ve vlastních rukou. Gól do šatny nám ublížil a po změně stran už jsme nedokázali být lepší," uvažoval Hazard.

"Byl to intenzivní zápas, krásný pro diváky s šancemi na obou stranách. Jsem smutný, ale logicky to musím respektovat. Oni si zasloužili postoupit," přidal třiadvacetiletý ofenzivní středopolař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články