Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Havel má po úderu loktem zlomený nos a otřes mozku, Ramos se mu za to omluvil

Duel s Realem Madrid má pro Milana Havla nepříjemné následky. Obránce Plzně má po úderu loktem od kapitána Sergia Ramose zlomený nos a prodělal lehký otřes mozku. Do pátečního rána zůstane na pozorování v nemocnici. Hvězdný španělský stoper se Havlovi v textové zprávě omluvil, což hráč Viktorie přijal.

Milan Havel
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Havel ve 13. minutě za stavu 0:0 postupoval do brejku, když ho loktem zasáhl do nosu Ramos. Plzeňský hráč byl dlouho ošetřován, pak se sice do hry vrátil, ale v 38. minutě přepustil místo Milanu Petrželovi. Německý rozhodčí Deniz Aytekin na faul nijak nereagoval. Real v Plzni zvítězil vysoko 5:0.

"Milan ihned odjel do nemocnice, kde vyšetření ukázalo zlomený nos a lehký otřes mozku. Pro jistotu zůstane v nemocnici do pátečního rána," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Ramos si vzal na Havla číslo a omluvil se mu. "Ještě večer mi od něj přišla sms. Omluvu přijímám, nic mu nezazlívám. Takové věci se občas ve fotbale stávají," řekl pro klubový web Havel. "Není to nic hrozného, věřím, že brzy budu v pořádku," doplnil čtyřiadvacetiletý hráč.

Ramos zákroku litoval. "Byla to náhodná akce, nechtěl jsem protihráči v žádném případě ublížit. Z vlastní zkušenosti vím, jak je nos citlivou oblastí," citovala španělská média dvaatřicetiletého španělského stopera. "Když skončil zápas, šel jsem Milana hledat do šatny, ale nebyl tam. Takže jsem mu poslal esemesku. Uzdrav se brzy, Milane," vzkázal Ramos.

Západočeši věřili, že nešlo o úmyslný zákrok. "Fotbal je kontaktní sport, někdy prostě dochází i k věcem, kdy to při tom důrazu s prominutím někdo ods..re. Vyplynulo to ze souboje, nebyl to úmysl, aspoň doufám, že to tak bylo," řekl na tiskové konferenci trenér Viktorie Pavel Vrba.

Havlovo zranění je pro Plzeň mírnou komplikací i vzhledem k nedělnímu ligovému zápasu s Příbramí, kvůli čtyřem žlutým kartám totiž nebude moci nastoupit další krajní bek David Limberský. Ve hře je varianta se záložníkem Milanem Petrželou v obraně, případně se může na stranu přesunout stoper Roman Hubník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články