Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Haaland se hlasitě přihlásil o slovo. Nejbláznivější věc v životě, řekl o hattricku v Lize mistrů

Jméno Erling Haaland si po úterním galapředstavení v Lize mistrů zapamatoval nejeden fotbalový fanoušek či expert. Devatenáctiletý Nor totiž prožil snový debut v milionářské soutěži, když hattrickem pomohl Salcburku k drtivému vítězství nad Genkem 6:2.

Erling Haaland ze Salcburku se raduje z gólu v Lize mistrů
zdroj: APA autor: KRUGFOTO

Haaland stihl vstřelit tři góly už během prvního poločasu, kdy nekompromisně trestal pomalou a chybující obranu belgického soupeře. Robustní útočník otevřel skóre ve 2. minutě a další přesné zásahy přidal ve 34. a 45. minutě.

"Tohle je nejbláznivější věc, kterou jsem v životě udělal. A naši fanoušci? Bože můj. Měl jsem husí kůži už v momentu, když jsem vstoupil na hřiště před zápasem," uvedl Haaland.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Salcburk - Genk

V 19 letech a 58 dnech se stal třetím nejmladším autorem hattricku v Lize mistrů, překonali ho pouze Španěl Raúl González a Angličan Wayne Rooney.

Norský mladík věří, že Salcburk může napodobit Ajax Amsterdam, který v minulé sezoně došel jako outsider senzačně až do semifinále a cestou vyřadil například Real Madrid či Juventus. "Všechno je možné. Viděli jsme, co se jim povedlo. Bylo by hezké stát se novým Ajaxem. Víme, že je zde hodně dobrých týmů. Bude to velice těžké, ale ne nemožné," prohlásil Haaland, jehož otec Alf-Inge hrával za Nottingham, Leeds a Manchester City.

V Salcburku, kam přestoupil letos v lednu z Molde za pět milionů eur, prožívá excelentní start do sezony a během úvodních devíti soutěžních utkání nasázel 17 branek. Hattrick se mu před Ligou mistrů už povedl dvakrát v rakouské lize a jednou v domácím poháru.

"Jeho gólová série je úžasná. Jsem za něj moc rád. Lidé říkají, že si v lize skóruje jen tak pro radost a musí se ukázat na velké scéně. Pak přijde duel v Champions League a on dá další hattrick," složil spoluhráči poklonu záložník Zlatko Junuzovic.

Haaland už na sebe upozornil na letním mistrovství světa do 20 let, kdy se blýskl neuvěřitelnými devíti brankami při drtivé výhře Norska 12:0 nad Hondurasem. Na začátku měsíce si odbyl premiéru za reprezentační A-tým v zápase proti Maltě a pak nastoupil i v další kvalifikaci proti Švédsku.

Na talentovaného střelce nedají v Salcburku dopustit. "Je to skvělý hráč. Ukazuje to každý den, tvrdě pracuje a nebere nic jako samozřejmost. Každý den dokáže rozesmát spoluhráče. Jsme opravdu šťastní, že ho máme, a pokud ho udržíme zdravého, bude se jen a jen zlepšovat," vychválil Haalanda trenér rakouského mistra Jesse Marsch.

"Je fenomenální. Se svou výškou je tak hbitý a tolik ho poslouchá míč. Na tréninku se proti němu hraje fakt špatně, zastavíte ho jen faulem. Zase jednou ukázal, že časem určitě bude jedním z nejlepších útočníků na světě," doplnil obránce Salcburku Maximilian Wöber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články