Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Haaland ovládne fotbal příštího desetiletí, píší ve Španělsku. Zamíří do Realu?

Čtrnáct utkání v Lize mistrů, dvacet gólů. Bilance útočníka Erlinga Haalanda je fenomenální. Norský reprezentant se v úterní odvetě osmifinále podepsal dvěma brankami pod remízu Dortmundu se Sevillou 2:2 a výrazně přispěl k postupu Borussie. Dvacetiletý supertalent tím ještě více upoutal zájem fotbalových gigantů v čele s Realem Madrid.

Erling Haaland z Dortmundu oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: imago sportfotodienst autor: Uwe Kraft

"Získat Haalanda bylo doposud povinností. Teď se to ale stalo státní záležitostí. Real Madrid nechce za žádných okolností připustit, aby mu z rukou vyklouzl forvard, který ovládne fotbal příštího desetiletí," napsal po jeho dalším galapředstavení španělský deník AS.

Haaland byl v osmifinále se Sevillou ústředním aktérem obou zápasů, když dal čtyři z pěti gólů Dortmundu. A to mu ještě v odvetě neuznali pátý gól po konzultaci s videorozhodčím. "Byli jsme ztrestáni hráčem, který bude dominovat v další éře," nechal se slyšet trenér Sevilly Julen Lopetegui.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Sevilla

K metě 20 gólů v Lize mistrů za svou kariéru marně vzhlížela řada vyhlášených kanonýrů, Haalandovi stačilo jen 14 zápasů. A stal se i nejlepším střelcem milionářské soutěže před dovršením 21 let, prvním hráčem, který dal dvě a více branek ve čtyřech po sobě jdoucích duelech a také nejlepším norským kanonýrem po Olem Gunnaru Solskjaerovi.

"O takových statistikách si mohli Messi nebo Ronaldo na začátku kariér jen snít," napsal německý deník FAZ. Italský list Gazzetta dello Sport zase upozornil na to, že mladý Nor nakročil k tomu, aby se stal jednou z hlavních tváří historie fotbalu. "Ve skutečnosti už začal," napsal FAZ s tím, že Ronaldo potřeboval na prvních 20 branek v LM 56 zápasů a Messi 40.

Cenu útočníka, který v prosinci obdržel ocenění Zlatý chlapec pro nejlepšího evropského fotbalistu do 21 let, odhaduje respektovaný server Transfermarkt.com na 110 milionů eur (2,8 miliardy korun).

"Jsme rádi, že bude mít v této sezoně Ligy mistrů minimálně další dva zápasy, aby mohl přidat další góly," uvedl trenér BVB Edin Terzič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články