Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Guardiola se v třaskavém čtvrtfinále LM vrátí do Mnichova, Real narazí na Chelsea

Čtvrtfinále Ligy mistrů je rozlosováno. Největší pozornost na sebe bezesporu strhne souboj mezi Manchesterem City a Bayernem. I proto, že se trenér anglického týmu Pep Guardiola vrátí do Mnichova, na jehož lavičce vyhrál třikrát Bundesligu. V dalších dvojzápasech se střetnou Real Madrid s Chelsea, Inter Milán s Benficou a AC Milán s Neapolí. První utkání jsou na programu 11. a 12. dubna, odvety o týden později.

Guardiola vedl Bayern v letech 2013 až 2016 a poté zamířil do Manchesteru. Španělský stratég bude čelit bavorskému klubu poprvé po odchodu z Mnichova. Bayern dovedl k sedmi trofejím, ale Ligu mistrů s ním vyhrát nedokázal, podobně jako zatím na lavičce City.

"Čeká nás těžký soupeř, podle mě nejtěžší. Bude to malé finále. Po Paris St. Germain (v osmifinále) narazíme na další velmi silný tým. Znovu se uvidíme s Pepem Guardiolou. Těšíme se," řekl sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič.

Real Madrid v letošním play-off i podruhé dostal soupeře z Anglie. Rekordman se 14 trofejemi z elitní soutěže vyřadil v osmifinále loňského finalistu Liverpool po vítězstvích 5:2 venku a 1:0 doma. Chelsea v soutěžích UEFA však prohrála jediné z posledních sedmi střetnutí s Realem.

Dvojzápas Neapole s AC Milán bude konfrontací aktuálního lídra Série A s úřadujícím italským šampionem. Prvně jmenovaní jsou mezi nejlepší osmičkou v Lize mistrů poprvé poté, co v osmifinále přejeli Frankfurt 2:0 venku a 3:0 doma. Tři z pěti branek vstřelil Victor Osimhen.

"Je velmi silný. Může skórovat jakkoli, takže ho musíme udržet mimo šestnáctku. Neapol má skvělý tým, není to jen Osimhen. Musíme je respektovat, ale budeme hrát nejlépe, jak dovedeme," uvedl čestný viceprezident AC Milán Franco Baresi.

Vítěz souboje City – Bayern narazí v semifinále na lepšího z dvojice Real – Chelsea. Druhé semifinále může být italské nebo milánské, pokud Inter postoupí přes Benficu. Finále se uskuteční 10. června v Istanbulu.

Los semifinále Ligy mistrů (první utkání 9. a 10. května):

AC Milán/Neapol – Inter Milán/Benfica Lisabon
Real Madrid/Chelsea – Manchester City/Bayern Mnichov

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články