Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Guardiola po výhře 7:1 nad AS Řím: Pořád můžeme být lepší

Řím - V úterním programu Ligy mistrů padlo hned několik nečekaných výsledků. Tento však byl ze všech nejpřekvapivější. AS Řím sice patří k hlavním favoritům na letošní Scudetto a dařilo se mu i v Evropě, Bayern však již po půlhodině na Stadio Olimpico vedl čtyři branky. Mnichovští nakonec zvítězili 7:1, trenér Guardiola však s výkonem svého celku přesto nebyl zcela spokojen.

Pep Guardiola a Arjen Robben
zdroj: imago sportfotodienst

"Tento zápas byl výjimečný, nevypovídá o rozdílu mezi oběma týmy. Ten uvidíme za dva týdny," uznal Guardiola. "Máme pár věcí, ve kterých se musíme zlepšit. Jednou z nich je fakt, že jsme Řím na začátku druhého poločasu pustili do příliš mnoha šancí," myslel si katalánský kouč.

Neproměněných šancí litoval i Guardiolův protějšek na lavičce AS Řím Rudi García. "Škoda druhého poločasu. Vstřelili bychom více než jeden gól nebýt skvělého Neuera. Jsem zklamaný z gólů, které jsme obdrželi po změně stran. Ve druhém poločase jsme chtěli ukázat, že tento tým má stále svou hrdost," přemítal francouzský kouč.

Guardiolův perfekcionismus sdíleli i jeho svěřenci. "Možná to bude znít hloupě, ale existují věci, ve kterých se můžeme zlepšit," věděl Arjen Robben. "Je to večer, který si prostě musíte užít, protože to byl skvělý výkon. Ale musíme stát oběma nohama na zemi, pořád jsme teprve na začátku sezony."

Bayern zvláště v prvním poločase podal fantastický výkon. Naopak obrana domácích působila staticky a nedokázala reagovat na intenzivní napadání a rychlý pohyb soupeře. Hráči Bayernu za výkon vděčili dobré přípravě ze strany Guardioly. "Obrovská pochvala celému týmu a trenérům, kteří nás skvěle připravili. Vést o poločase v Římě 5:0 je jednoduše neuvěřitelné!" rozplýval se Robben.


"Trenér nás připravil velice dobře. Ukázal nám, kde přesně leží slabiny Říma, a z toho to všechno vyplynulo - věděli jsme přesně, co máme dělat," měl radost i Thomas Müller. "Samozřejmě jsme také v útočné fázi obrovsky individuálně kvalitní a zároveň jsme schopní dokonale kombinovat. To bylo klíčem k dnešnímu úspěchu."

Naopak García neváhal neúspěch týmu vzít na svá bedra. "Špatně jsme vytyčili strategii," myslel si kouč Giallorossi. "Jsem první, kdo udělal chyby, není to vina hráčů. Přístup a nasazení v prvním poločase byly chybné."

"Měli jsme hrát více natěsno a využívat situací, kdy jsme mohli jít do protiútoků, protože individuální schopnosti našich hráčů tomuto stylu hry nasvědčují. Bayernu pomohlo, že jsme inkasovali v prvních deseti minutách. Měli jsme vydržet déle a postupně se dostat zpátky do zápasu. Místo toho jsme příliš otevřeli hru," přemítal francouzský trenér.

AS Řím přitom v Lize mistrů doposud podával vynikající výkony. Nejdříve deklasoval CSKA a poté vybojoval bod na hřišti Manchesteru City. Právě remíza obou úvodních soupeřů Giallorossi byla pro Garcíu jediným pozitivem večera. "Jsme stále na druhém místě a můžeme se stále kvalifikovat do další fáze, ale ne, když budeme hrát tak jako dnes," věděl García.

Podle trenéra Giallorossi je debakl znamením, co všechno vylepšit, aby se tým přiblížil úzké evropské špičce. "Musíme tuto porážku akceptovat, protože nám ukazuje, jaké kroky udělat, abychom se přiblížili nejlepším týmům na světě," myslel si García. "Dnes byl náš soupeř lepší než my a my hráli hůř než normálně. Byli jsme jako diváci, a to já nemám rád. Minimálně jsme měli být kompaktnější a agresivnější."

Zdroj
ČT sport, fcbayern.de, asroma.it

Hlavní zprávy

Nejčtenější články