Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Guardiola po výhře 4:0 nad Realem: Dali jsme do toho všechnu loňskou bolest

Po suverénním vítězství 4:0 nad Realem Madrid a postupu do finále Ligy mistrů vyzdvihl kouč Manchesteru City Pep Guardiola odhodlaný výkon anglického týmu. Podle španělského stratéga ze sebe hráči dostali všechnu bolest z minulé sezony, kdy s "bílým baletem" naopak v semifinále vypadli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Real Madrid

Manchester City po úvodní remíze 1:1 z Madridu ve středeční domácí odvetě od začátku dominoval. V první půli se dvakrát trefil Bernardo Silva, v 76. minutě zvýšil Manuel Akanji a v nastavení dokonal debakl obhájce trofeje střídající Julián Álvarez.

"V posledních dnech tady byl mix klidu a napětí potřebný k takovému utkání. Po deseti nebo patnácti minutách jsem cítil, že je tam všechna ta bolest, kterou jsme v sobě měli od minulého roku," řekl Guardiola na tiskové konferenci.

Loni jeho svěřenci zahájili semifinále s Realem výhrou 4:3 a v odvetě v Madridu vedli, ale domácí po neuvěřitelném obratu v nastaveném čase dvěma brankami ztrátu dotáhli a díky gólu v prodloužení zvítězili 3:1.

"Bylo to hrozně těžké, v té chvíli jsme museli spolknout jed. Ale fotbal a sport vám vždycky dá další šanci. Když nám vylosovali Real, řekl jsem, že přesně tohle chci," prohlásil dvaapadesátiletý kouč.

Pep Guardiola
zdroj: ČTK/AP

"Hodně nás bolelo, když lidé říkali, že hráči nemají charakter, ale za rok jsme ukázali, jak je tenhle tým výjimečný. A hlavně skromný. Gratuluji celému klubu, majiteli, všem zaměstnancům, a především hráčům," doplnil bývalý trenér Barcelony a Bayernu Mnichov.

Manchester City bude o premiérový triumf v Lize mistrů usilovat 10. června v Istanbulu proti Interu Milán. "Finále proti italskému soupeři není ten nejlepší dárek. Inter je silný tým. Ale máme čas se na to mentálně připravit," podotkl Guardiola.

Se svým mužstvem dál sní o zisku treble, což se v Anglii dosud povedlo pouze Manchesteru United v roce 1999. V Premier League jsou City krok od obhajoby titulu a před posledním zápasem v Lize mistrů nastoupí ještě ve finále Anglického poháru proti městskému rivalovi United.

"Tahle sezona je opravdu dobrá. Jsme blízko a samozřejmě to zkusíme. Potřebujeme tři vítězství, můžeme to dokázat," dodal Guardiola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články