Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Guardiola: Omlouvám se Ronaldovi, že jsme mu vyřadili Benfiku

Lisabon - Jeho mateřským týmem je sice Sporting, přesto Cristiano Ronaldo chtěl, aby do semifinále prošel městský rival Benfica. Ta sice v utkání s Bayernem vedla 1:0, nakonec ale postup vybojoval německý mistr. Trenér Guardiola se nyní za vyřazení Benfiky portugalskému forvardovi omluvil.

Pep Guardiola v utkání s Benfikou
zdroj: Reuters autor: Rafael Marchante

"Vím, že Cristiano Ronaldo chtěl v semifinále Benficu, což je normální, protože je to Portugalec. Takže se mu omlouvám," řekl Guardiola. "My jsme šťastní, že jsme postoupili, a utkáme se s kýmkoliv," doplnil bývalý kouč Barcelony.

Domácí na Estádio da Luz Bayern opět trápili. Raúl Jiménez dokonce v 27. minutě srovnal stav dvojzápasu, ale autor jediné branky z Mnichova Arturo Vidal ještě před pauzou vyrovnal. Po změně stran se prosadili hostující Thomas Müller a domácí Talisca.

"Jsme spokojení. Hráli jsme tak dobře, jak to šlo a jak jsme chtěli. To znamená, že jsme měli hodně šancí. Gratuluji svým hráčům. Nedávno jsme měli nějaké problémy v obraně, ale zvládli jsme to. Teď chceme do finále," konstatoval Guardiola, který v předchozích dvou sezonách s Bayernem skončil vždy v semifinále LM.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Benfica - Bayern Mnichov

Bavorský gigant tak zůstal ve hře o vysoce ceněný "treble", bundesligu vede o sedm bodů před Dortmundem a čeká ho i semifinále domácího poháru proti Brémám. "Když jste mezi nejlepší čtyřkou Evropy, tak pochopitelně chcete víc. Naše výkony jsou solidní, ale zatím jsme ničeho nedosáhli. Ještě žádnou trofej nemáme, i když to vypadá dobře ve všech třech soutěžích," upozornil kapitán Bayernu Philipp Lahm.

Trenér lisabonského mužstva Rui Vitória měl radost, že jeho svěřenci sehráli s favoritem dvě vyrovnaná čtvrtfinále. "Odehráli jsme skvělé zápasy proti jednomu z nejlepších týmů světa. Až do poslední minuty jsme bojovali a věřili ve svůj fotbal. Vyřazení mě mrzí, ale za své hráče jsem šťastný. I fanoušci náš výkon proti silnému soupeři ocenili," uvedl Vitória.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články