Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Guardiola: Hráči Bayernu teď vědí, že nejsou neporazitelní

Mnichov - Trenér Bayernu Mnichov Josep Guardiola bere porážku 2:3 od Manchesteru City v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů pozitivně. Fotbalisté obhájce trofeje, kteří předchozími deseti výhrami stanovili nový rekord soutěže, prý potřebovali vědět, že nejsou neporazitelní.

Utkání Bayern Mnichov - Manchester City
zdroj: ČTK/AP

Bavorský suverén v této sezoně prohrál teprve druhé soutěžní utkání. "Musíme vědět, že také můžeme prohrát," prohlásil Guardiola, jehož svěřenci přes domácí ztrátu postoupili do osmifinále z prvního místa ve skupině D.

"Gratuluji Manchesteru City k tomuto skvělému vítězství. Někdy potřebujete prohrát, abyste si připomněli pár věcí. Měli jsme dobrý start v lize, poháru i Lize mistrů a v Manchesteru jsme zvítězili 3:1, možná jsme vším procházeli příliš hladce," uvažoval španělský trenér.

Jeho tým v Allianz Areně vedl už po dvanácti minutách 2:0 po trefách Müllera a Götzeho, ale poté dobře rozjetý zápas ztratil. Po Silvově vyrovnání z 28. minuty otočili skóre mezi 59. a 62. minutou Kolarov z penalty a Milner. "V prvním poločase jsme neudělali příliš chyb, ale během prvních deseti minut druhé půle jsme nehráli moc dobře. Obecně lze však říci, že jsme spokojeni. Potkali jsme ve skupině skvělý tým," ocenil Guardiola City.

Svoje mužstvo za dosavadní představení v LM pochválil. "A doufám, že nyní budeme lépe chápat, jak těžké je hrát v Evropě. Vždycky na hřišti nemáme správné hráče na správném místě. Musíme na tom zapracovat. To je lekce, kterou jsme se naučili," dodal bývalý kouč Barcelony, jehož svěřence příští týden čeká mistrovství světa klubů v Maroku.

Hráči Bayernu byli po utkání zklamaní z vlastního výkonu. "Upřímně nevím, co se stalo. Odstartovali jsme dobře, ale pak jsme začali být lehkovážní. Hned potom jsme zápas ztratili," zlobil se Franck Ribéry. "Kvůli ztrátě koncentrace jsme udělali hrozně moc chyb. Doufám, že to o víkendu napravíme," doplnil francouzský záložník. "Pokud vedete o dvě branky, tak musíte hrát lépe. Pozitivní je, že s touto porážkou můžeme žít, protože jsme vyhráli skupinu," dodal kapitán Philipp Lahm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články