Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Guardiola chválil Grealishův debut v Lize mistrů. V budoucnu bude ještě lepší, prohlásil

Po divoké přestřelce s Lipskem 6:3 na úvod Ligy mistrů vyzdvihl trenér Manchesteru City Pep Guardiola hlavně letní posilu Jacka Grealishe. Bývalý hráč Aston Villy pomohl anglickému zástupci k domácí výhře gólem a asistencí.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola s Jackem Grealishem
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

Grealish, jenž v létě přestoupil do City za rekordních 100 milionů liber z Aston Villy, při svém debutu v Champions League potvrdil vydařený začátek angažmá u anglických šampionů.

"Mám pocit, že den ode dne hraje lépe a jsem si docela jistý, že v budoucnu bude ještě lepší. Hodně nám pomohl a jsem s jeho výkonem spokojený," řekl Guardiola.

Šestadvacetiletý anglický záložník v 16. minutě připravil vedoucí branku pro Nathana Akého, v 56. minutě po individuální akci zvýšil na 4:2. "Osobně jsem spokojený hlavně se třemi body, ale radost mám i z gólu a asistence," uvedl Grealish.

Poraženému finalistovi minulého ročníku dělal velké problémy především Francouz Christopher Nkunku, jenž se v Manchesteru blýskl hattrickem. Favorizovaným domácím pomohlo i to, že v 79. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen bývalý obránce City Angeliňo.

"Lipsko to nikdy nevzdává. Hrají stylem všechno nebo nic. Nikdy vás nemůže ani napadnout, že už je konec. Pokaždé jsme skórovali pár minut po jejich brance, což nám velmi pomohlo," prohlásil Guardiola. "Byl to jeden ze zápasů, který měl všechno. Nakonec jsme zvítězili proti energickému týmu plného mladých hráčů," dodal Grealish.

City se v příštím duelu skupiny A představí 28. září na stadionu dalšího giganta Paris Saint-Germain. Ten na úvod elitní soutěže i s hvězdnou akvizicí Lionelem Messim jen remizoval 1:1 v Bruggách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články