Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Guardiola: Byl to můj nejtěžší zápas proti Plzni

Plzeň – Trenér Bayernu Josep Guardiola si po zápase v Plzni cenil především výsledku. Čtyřikrát za trenérskou kariéru narazil Josep Guardiola v Lize mistrů na plzeňské fotbalisty a úterní duel ve Štruncových sadech považoval za nejtěžší. Španělský kouč byl rád nejen za pojištění postupu ze skupiny, ale také za to, že devátým vítězstvím v elitní soutěži za sebou vyrovnali rekord Barcelony.

Josep Guardiola
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Guardiola před dvěma lety Západočechy porazil s Barcelonou po výsledcích 2:0 doma a 4:0 venku, nyní se s nimi dvakrát poměřil na lavičce Bayernu. Před dvěma týdny dovedl bavorského giganta k jednoznačné výhře 5:0, ale v odvetě v Plzni se jeho hráči nadřeli na tři body mnohem víc.

"Z těch čtyř zápasů byl ten úterní nejtěžší. Byl také obtížnější než před dvěma týdny doma. Dobře si pamatuji i utkání s Barcelonou, když jsme tady zvítězili 2:0. V Lize mistrů je vždy obtížné vyhrát, zvlášť když soupeř první zápas prohraje 0:5," řekl Guardiola na tiskové konferenci.

Josep Guardiola:

"Fanoušci si určitě mysleli, že po předchozím výsledku to bude jednoduché. Ale v Lize mistrů je každé utkání velice nebezpečné a dnešní nebylo výjimkou. Věděli jsme, že když se hrají dva zápasy se stejným soupeřem, nikdy nejsou stejné."

Domácí se podle něj ze všech sil snažili odčinit potupný debakl z Mnichova, kde ani jednou nevystřelili na branku. "Když Plzeň prohrála 0:5, znamenalo to, že se bude na další utkání soustředit mnohem víc, že bude chtít uhrát lepší výsledek. Na to jsme se připravovali, věděli jsme, že Plzeň má výborné mužstvo. Ve druhém poločase jsme byli schopni vytvořit si dost šancí a bylo to zajímavé," uvedl Guardiola, kterého potěšilo, že jeho tým má v LM zatím jako jediný ze čtyř zápasů plný počet bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy plzeňských hráčů po zápasu s Bayernem

Velkou zásluhu na vyrovnání barcelonského rekordu ze sezony 2002/03 připsal svému předchůdci Juppu Heynckesovi. "Z vyrovnání rekordu v počtu výher by měl radost každý trenér, platí to i pro mě. Doufám, že nás to nakopne a že budeme schopni tento rekord ještě vylepšit v dalším utkání v Moskvě. Zásluhu na tom nese i Jupp Heynckes," dodal Guardiola.

Německá média: Plzeň se rehabilitovala

Výkon Bayernu při devátém vítězství za sebou nebyl podle komentátorů ideální. "Minimální cíl byl dosažen, ale s minimálním výkonem, který se perfekcionistovi Pepu Guardiolovi rozhodně nelíbil," konstatuje deník Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Od hvězdných útočníků Bayernu to bylo přízemní představení a bylo na nich vidět, jak jsou překvapeni proměnou svého protivníka. Dva týdny poté, co je Mnichov doma rozebral 5:0, nebyli Češi v mnoha ohledech k poznání," doplnil list.

"V úvodní fázi se protivník Bayernu ukázal výrazně nebezpečnější a rehabilitoval se u svých fanoušků za ponižující vystoupení v Mnichově," hodnotí výkon Viktorie deník Die Welt. "Odvážnější a jedovatější Plzeň se stále tlačila do útoku, Bayernu naopak chybělo fyzické nasazení, koncentrace a vůle rozhodnout."

Časopis Der Spiegel se domnívá, že výkon Bayernu poznamenaly i změny v sestavě. "Bayern působil neorganizovaně, částečně i hekticky a dělal neobvykle mnoho chyb. Vysoce motivovaný outsider z Plzně využíval těchto slabin, vysoko napadal a narušoval hru německého mistra často už na jeho vlastní polovině," uvedl Der Spiegel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články