Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Guardiola: Byl to krásný večer. Hvězdy PSG jsme bránili týmově

Další hladký postup do další fáze. Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola pochválil anglický tým za výkon ve středečním šlágru Ligy mistrů s Paris St. Germain. Španělský kouč byl spokojený, že finalisté posledního ročníku doma po obratu zvítězili 2:1 a v předposledním kole skupiny A si zajistili postup do osmifinále z prvního místa.

Pep Guardiola v pozadí s trenérským protějškem Mauriciem Pochettinem
zdroj: ČTK/AP autor: Scott Heppell

PSG v Manchesteru poslal do vedení v 50. minutě Kylian Mbappé. City ale už za 13 minut odpověděli gólem Raheema Sterlinga a čtvrt hodiny před koncem dokonal obrat střídající Gabriel Jesus. Domácí oplatili francouzskému rivalovi zářijovou porážku 0:2 z Paříže a odskočili mu na čtyři body.

"Postoupili jsme po dobrém utkání proti špičkovému soupeři. Popáté nebo pošesté za sebou jsme v osmifinále Champions League. Navíc jsme vyhráli skupinu, takže jsem víc než spokojený," řekl Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - PSG

Přiznal, že Mbappého vedoucí trefa hráče City na chvíli rozhodila. "Bohužel v prvním poločase jsme nedokázali proměnit šance. Jejich gól nás na pět nebo deset minut knokautoval. Děkujeme fanouškům za podporu. Nakonec to pro nás byl krásný večer," konstatoval bývalý trenér Barcelony nebo Bayernu Mnichov.

Ocenil sílu pařížského mužstva, za které vedle Mbappého nastoupili i další útočníci z hvězdného tria Lionel Messi a Neymar. "Vždycky když mají míč v poslední třetině hřiště, hrozí z toho obrovské nebezpečí. Ale stejně jako v prvním vzájemném duelu jsme podali dobrý výkon," uvedl Guardiola.

"Čím dál jsou jejich útočníci od naší branky, tím je to pro nás bezpečnější. Umí si najít prostory. Podívejte se na akci, po které Neymar přestřelil, byla úplně z ničeho. Museli jsme bránit jako tým. Neznám statistiky, ale myslím, že jsme byli skvělí," doplnil.

Pařížané se do jarní vyřazovací fáze kvalifikovali z druhé příčky. "Postoupili jsme a splnili cíl. To je důležité, i když jsme samozřejmě chtěli vyhrát skupinu. Doma jsme City porazili, tady jsme prohráli. Rozdílem byla remíza s Lipskem," řekl trenér PSG Mauricio Pochettino.

"Musím ocenit Manchester City, je to výborný tým. V prvním poločase nás zatlačili, byli agresivní. Po našem gólu jsme začali kontrolovat hru, ale oni ji zase změnili dvěma brankami," dodal argentinský kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články