Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gól byl strašně lajdácký, ale žijeme, hodnotil Pochettino. Vertonghen je v pořádku

Když viděl, jak jeho svěřenci na startu úvodního semifinále Ligy mistrů proti Ajaxu nestíhají, byl hodně rozmrzelý. Právě v této době také dostal Tottenham jedinou branku, která hostům zajistila výhru 1:0. Kouč Spurs Mauricio Pochettino přesto věří, že odveta je stále otevřená. Akorát anglický tým musí předvést výkon jako v druhé části.

Jan Vertonghen z Tottenhamu čeká na vpuštění na hřiště
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

"První poločas jsme nezačali dobře. Soupeř do toho dal více energie a byl aktivnější, což se ukázalo jako klíčové. Postupem času jsme začali hrát tak, jak jsme se chtěli od začátku prezentovat," řekl Pochettino.

Ajax vstřelil gól po čtvrt hodině hry, kdy obrana "Kohoutů" nechala Donnymu van de Beekovi spoustu času na zakončení. "Způsob, jakým jsme inkasovali, hodně bolí. Bylo to od nás lajdácké, k zápasu jsme přistoupili špatně. Jako trenér za to beru veškerou zodpovědnost," uvedl Pochettino.

"Ve druhé půli jsme je zatlačili hlouběji. Presovali jsme, jak jsme plánovali. Druhý poločas nám dal naději do odvety. Žijeme, je to jen 1:0. Pořád je to otevřené. Bude to velmi těžké. Musíme věřit, že v Amsterdamu vyhrajeme," konstatoval Pochettino, který vede "Spurs" od roku 2014.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Ajax

"Začali jsme hrát v poslední třetině, ale nedokázali jsme si vytvořit jasné příležitosti. Cítili jsme, že bychom mohli skórovat, ale pokaždé nám nevyšla finální přihrávka nebo střela," prohlásil Pochettino, jenž se musel obejít bez svých dvou nejlepších střelců Harryho Kanea a Son Hung-mina.

Jen jsem omdlel, řekl Vertonghen

Na marodku naštěstí pro Tottenham nakonec nepřibyl Jan Vertonghen. Belgický reprezentant se v 31. minutě srazil hlavou se spoluhráčem Tobym Alderweireldem a z nosu se mu spustila krev. Po ošetření se vrátil na hřiště, ale viditelně otřesený musel vzápětí vystřídat a za podpory lekářů odejít do šatny.

"Nic jsem si nezlomil, otřes mozku nemám. Jen jsem omdlel," řekl při průchodu mixzónou Vertonghen, který přišel do Tottenhamu v roce 2012 právě z Ajaxu.

Pochettino se zastal lékařů, kteří Vertonghenovi dovolili vrátit se do hry. "Rozhodnutí se mě netýkalo, bylo to na doktorech. Drželi se regulí. Doufám, že je v pořádku, musíme ho bedlivě sledovat," uvedl argentinský kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články