Galtier se omluvil za ekologický vtip a pak chválil hvězdy. Mbappé mluvil o obtížnosti LM

Osmizápasové čekání na to, až porazí Juventus, pro Paris St. Germain konečně skončilo. Francouzský celek "Starou dámu" zdolal v úvodním zápase skupiny Ligy mistrů 2:1, o což se zasloužil především hvězdný autor obou branek Kylian Mbappé. Ten si za to vyslechl i náležitou pochvalu od kouče Christopha Galtiera, jenž se stihl omluvit i za kritizovaný ekologický vtip.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Juventus

Mbappé se trefil v páté a 22. minutě, v obou případech pohotovým volejem. "Odehrál skvělé utkání, které korunoval dvěma góly. S jeho hrou jsem opravdu spokojený," řekl Galtier, jenž opět nasadil hvězdné útočné trio Mpabbé, Messi, Neymar.

"Když dokáže tahle trojice spolupracovat jako dnes a přidají se i krajní beci, tak je naše hra dopředu velmi živá a nebezpečná," pochvaloval si šestapadesátiletý kouč, jenž převzal PSG před touto sezonou.

Po změně stran ale snížil střídající McKennie a Juventus měl i další nadějné situace na srovnání výsledku. "V prvním poločase jsme se k ničemu nedostali, byli jsme příliš pasivní. Do druhé půle jsme udělali pár změn, což nám pomohlo, proti takovému soupeři je ale těžké dohánět dvougólovou ztrátu," řekl trenér italského celku Massimiliano Allegri.

"V závěru jsme museli tvrdě makat, abychom neinkasovali podruhé. Takové zápasy nám ale pomáhají růst," podotkl Galtier.

"Máme ještě na čem pracovat. Ale to je normální, taková je Liga mistrů. Kdyby to bylo jednoduché, dávno bychom ji už vyhráli," připomněl Mbappé, že pařížský velkoklub se vysněného triumfu v milionářské soutěži stále nedočkal.

Galtier se omlouval

Kouč Galtier kromě řešení samotného zápasu ale musel také vysvětlovat své slova z pondělí, kdy dostal otázku, proč pařížský celek k sobotnímu utkání domácí soutěže letěl, když cesta "ekologičtějším" vlakem by mu zabrala ani ne dvě hodiny.

Na to zareagoval, že už to řešil s vedením a příště k utkání pojedou na kolečkové plachetnici. To se však setkalo s velkou nelibostí nejen u veřejnosti, ale i u předních politických představitelů včetně francouzské ministryně sportu.

Galtier se proto po úterním vstupu do základní skupiny Ligy mistrů omluvil. "Věřte mi, že problémy, které má naše planeta s klimatem, sleduji. Vím, že musíme být zodpovědní, a ví to i hráči i klub," řekl.

"Byl to špatný vtip a uvědomil jsem si to v podstatě okamžitě. Nicméně ani to však nemění nic na tom, že jsem se přesvědčil o tom, že žijeme ve Franci, kde už se nesmí ani žertovat," dodal.

Liga mistrů bude pokračovat už za týden. Ve druhém kole skupiny H se příští středu utkají Maccabi Haifa s PSG a Juventus s Benficou Lisabon, která v úterý udolala izraelský celek 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články