Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Finále Ligy mistrů v Petrohradu nebude, tvrdí BBC. UEFA se ještě nevyjádřila

Letošní finále fotbalové Ligy mistrů se má hrát v ruském Petrohradu, ale podle serveru BBC je téměř jisté, že tomu tak nebude. Evropská asociace UEFA podle bbc.com přesune prestižní zápas jinam. Stát by se tak mělo poté, co ruský prezident Vladimir Putin v pondělí uznal nezávislost dvou povstaleckých oblastí na východě Ukrajiny a nařídil armádě, aby v obou regionech zahájila "mírovou misi".

UEFA se zatím po pondělním vyhrocení krize mezi Ruskem a Ukrajinou k situaci okolo finále, které se má hrát 28. května, nevyjádřila. V minulých dnech uvedla, že vše bedlivě sleduje, ale o změně hostitele utkání zatím neuvažovala.

Mezinárodní plavecká federace FINA navzdory nastálé situaci zatím neplánuje, že by přeložila mistrovství světa v krátkém bazénu, které má v prosinci hostit Kazaň. "V současnosti nemáme žádné plány na změnu aktuálního soutěžního programu," uvedl mluvčí FINA v Lausanne. Zástupci federace ale budou situaci dál pečlivě sledovat. Kazaň má uspořádat šampionát v krátkém bazénu od 17. do 22. prosince.

Krok ruského prezidenta odsoudila drtivá většina západních zemí. Označily jej za porušení mezinárodního práva. Politici chystají na Rusko a jeho představitele uvalit sankce a podle BBC by se měly dotknout i finále Ligy mistrů. Britský premiér Boris Johnson také uvedl, že si neumí představit pořádání významných fotbalových turnajů v Rusku.

Souboj o vítěznou trofej v nejprestižnější klubové soutěži světa by změnil dějiště třetí sezonu po sobě. Poslední dvě finále se kvůli problémům souvisejícím s koronavirovou pandemií hrála v Portugalsku.

V Rusku se má na konci března uskutečnit také semifinále play-off o postup na mistrovství světa mezi Ruskem a Polskem. Pokud sborná vyhraje, ve finále by opět doma měla přivítat vítěze zápasu mezi Švédskem a Českem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články