Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Egyptský král Salah miluje AS Řím, do finále však touží nakročit s Liverpoolem

V neděli ho fotbalisté z Premier League zvolili nejlepším hráčem soutěže, dnes se Mohamed Salah pokusí zužitkovat famózní formu proti AS Řím. Semifinále Ligy mistrů zahájí v dresu Liverpoolu před vlastními příznivci. Očekávaný duel s "Giallorossi" bude pro rychlonohého Egypťana speciální, protože ve věčném městě odehrál předcházející dvě sezony. Jeho místo zaujal mimo jiné český útočník Patrik Schick, který bude na Anfield Road připraven nastoupit. Přímý přenos utkání Liverpool - AS Řím sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.   

Mohamed Salah z Liverpoolu se raduje z gólu v Lize mistrů
zdroj: PA autor: David Klein

Odchovanec pražské Sparty pomohl ve čtvrtfinále LM vyřadit favorizovanou Barcelonu a o víkendu vstřelil premiérový gól v Serii A v barvách nového zaměstnavatele. "Na první gól jsem si musel dlouho počkat. Teď doufám, že přidám další i v Lize mistrů," řekl Schick po sobotním vítězství 3:0 na hřišti SPAL Ferrara. "Bylo důležité, že jsme před zápasem v Liverpoolu nezaváhali. Na Anfieldu musíme být nemilosrdní," přidal rezolutně.

Hlavní pozornost bude nicméně upřena na Salaha. Pětadvacetiletý ofenzivní záložník přestoupil do města Beatles v létě z AS Řím a okamžitě se stal hlavní oporou anglického klubu. V letošní sezoně Premier League dal 31 branek, čímž vyrovnal historický rekord a ve třech zbývajících duelech bude usilovat o jeho přepis. Dalších osm gólů přidal v LM stejně jako brazilský spoluhráč Roberto Firmino. 

Liverpool, nebo AS Řím - kdo postoupí do finále Ligy mistrů? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast (od 74:25)

I proto se dočkal zmíněného ocenění. Potenciální triumf v LM by však zařadil mnohem, mnohem výš. "Samozřejmě. Získ poháru v Lize mistrů by představoval něco neuvěřitelného. Pro mě, pro město i pro fanoušky Liverpoolu po celém světě. S individuální cenou to nelze vůbec srovnávat. Budeme bojovat na více než sto procent, aby se nám cestu soutěží podařilo dotlačit do kýženého cíle," prohlásil Salah.

"U nás byl noční můrou obránců a na ostrovech je to stejné. Trochu mě upřímně překvapilo, jak snadno proměňuje šance. Tady hodně příležitostí zahodil, teď si mnohem víc věří a to je asi ten hlavní rozdíl," konstatoval záložník Římanů Kevin Strootman. "My jsme si na něj ovšem připravili speciální taktiku a věříme, že proti nám mu sebevědomí spadne. Více říct nemůžu, ale bude to klasická italská obrana," doplnil.

Rodák z Basionu, jenž ve čtvrtfinále milionářské soutěže pomohl dvěma góly vyřadit Manchester City, se na souboje s bývalými spoluhráči těší. Očekává velmi emotivní dvojzápas. "Nebude to pro mě lehké. AS Řím miluju, stejně jako město a fanoušky, kteří zase mají rádi mě," uvedl. "Pořád jsem s klukama v kontaktu, vždyť jsem tam dva roky hrál. Zrovna včera jsem mluvil s Francescem Tottim," zakončil.

Trenér "Reds" Jürgen Klopp však egyptského kanonýra před semifinále LM varuje. "Všichni jsme profesionálové. Mo (Salah, pozn. autora) po pár sekundách pocítí, že už hraje v jiném dresu," upozornil padesátiletý kouč a nezapomněl vzpomenout na roli Říma v Salahově progresu. "Realizační tým AS si zaslouží obrovský kredit za to, jakým způsobem s ním pracoval. I jejich zásluhou má Mo fantastickou sezonu," dodal Klopp.           

Předpokládané sestavy:

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Oxlade-Chamberlain - Salah, Firmino, Mané.

AS Řím: Alisson - Peres, Fazio, Manolas, Silva - Pellegrini, Gonalons, Strootman - Nainggolan, Džeko, El Shaarawy.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články