Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Džeko po hattricku: Bylo to dobré, ale pořád se ani neblížíme našemu potenciálu

Na Plzeň má spadeno. Edin Džeko, hvězdný útočník ve službách AS Řím, nasázel fotbalistům Viktorie další hattrick. Po galapředstavení v Evropské lize v listopadu 2016 rozvlnil třikrát síť českého mistra i ve včerejším duelu Ligy mistrů. Střelecký počin následně věnoval italskému mladíkovi Riccardovi Caldifiorimu, který si vážně zranil koleno v utkání Youth League. Bosenský forvard i po výhře 5:0 věří, že "Giallorossi" mají stále velký prostor na zlepšení.

Edin Džeko se raduje z gólu
zdroj: AP autor: Riccardo Antimiani

"Hattrick věnuji Riccardovi Caldifiorimu, který se odpoledne vážně zranil," řekl po zápase Džeko a dodal: "Plzeň znám docela dobře, protože jsem hrál v české lize. Ale je spíše náhoda, že mi to proti ní tak padá. Někdy to tak je, že proti jednomu týmu to jde, a proti jinému ne. To je fotbal," prohlásil zkušený kanonýr, jenž hrával mimo jiné za Teplice.

Římanům se v úvodu soutěžního ročníku tolik nedařilo, z úvodních šesti soubojů vyhráli jeden a Džeko měl na kontě jediný gól. V součtu se skalpem Viktorie však aktuálně zvítězili potřetí za sebou. "Sezonu jsme nezačali dobře. Já také nedával tolik branek, jak bych chtěl, ale zlepšujeme se a toto utkání nám vyšlo jako týmu i mně osobně," pokračoval Džeko.

Dvaatřicetiletý ostrostřelec si nicméně i přes výrazné zlepšení myslí, že celek z italské metropole nepředvádí svůj maximální výkon. "Bylo to dobré, jenže pořád se ani neblížíme našemu potenciálu. Tři výhry v řadě nám dozajista zvednou sebevědomí, ale musíme být ještě daleko lepší," konstatoval Džeko.

Skupinu G v úterý hodně zamotalo překvapivé vítězství CSKA Moskva nad obhájcem titulu Realem Madrid 1:0. "Ukazuje to, že každý zápas v Lize mistrů je těžký. My nyní máme tři body, stále ovšem zbývají další čtyři střetnutí a z toho příští dvě proti CSKA, která se ukazují jako extrémně důležitá pro boj o postup do play-off," zakončil bosenský reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články