Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Dvě červené, dvě penalty. Přišel jeden pán a o všechno nás okradl, zkritizoval sudího Tadič

Měli to rozjeté skvěle. Na půdě Chelsea vedli 4:2 a mířili k výhře. Jenže pak rozhodčí Gianluca Rocchi udělil fotbalistům Ajaxu dvě červené během pár vteřin a hosté v devíti lidech nakonec uhráli jen remízu 4:4. V hráčích nizozemského celku to po utkání vřelo a Dušan Tadič se pustil do tvrdé kritiky. Dle něj sudí Ajax okradl o triumf.

Hráči Ajaxu v diskuzi se sudím Gianlucou Rocchim po červené kartě pro Joela Veltmana
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Ajax ještě v 55. minutě vedl o tři góly, ale v 68. minutě dostal druhou žlutou kartu Blind a hned po něm Veltman a Chelsea během jedenácti minut vyrovnala. Pro Ajax to byla mimo jiné připomínka hořké odvety semifinále minulého ročníku Ligy mistrů, ve které doma nad jiným londýnským celkem Tottenhamem vedl 2:0, ale po gólu v nastavení prohrál 2:3 a vypadl.

"Byli jsme jasně lepší. Měli bychom se bavit o tom, jak jsme hráli, protože jsme vedli 4:1, všechno jsme měli pod kontrolou, ale pak přišel jeden pán a o všechno nás okradl," prohlásil Tadič. "Je to obrovské zklamání, protože bychom se měli bavit hlavně o tom, jak hrál Ajax dobře," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Ajax

Tadič byl navíc přesvědčený, že oběma vyloučením předcházel faul Christiana Pulisice na Blinda. "Kdyby ho písknul, tak Daley nedostane druhou žlutou a ani by nedostal druhou žlutou Joel a ani by se nekopala penalta. Všechno odstartoval faul na Daleyho, ale místo toho jsme byli potrestáni hned třikrát. Něco takového jsem ještě neviděl," uvedl.

"Nerad se na něco vymlouvám a nerad mluvím o jiných lidech, ale tohle je obrovské zklamání. Měli bychom rozebírat, jak hrál Ajax skvěle, ale nemůžeme, protože jeden člověk to všechno zničil," přidal Tadič.

Trenér Ajaxu Erik ten Hag byl po zápase výrazně klidnější. "Ptáte se, jestli jsem naštvaný? Spíš jsem zklamaný. A jsem zklamaný z výsledku. Ale současně jsem pyšný, jak jsme hráli nejen v jedenácti, ale i poté v devíti hráčích," prohlásil devětačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články