Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dohrají se poháry v jiném formátu? Prezident Getafe odhalil plány UEFA

Podle prezidenta Getafe Ángela Torrese by se mohla Liga mistrů a Evropská liga dohrát od čtvrtfinále na jeden zápas a pouze v jednom hostitelském městě. Uvedl to pro španělskou rozhlasovou stanici Cadena COPE. Obě pohárové soutěže byly v březnu v rozehraném osmifinále přerušeny kvůli šíření koronaviru.

Losování osmifinále Ligy mistrů
zdroj: REUTERS autor: Denis Balibouse

"Nápad UEFA je dohrát Ligu mistrů a Evropskou ligu od čtvrtfinále na jeden zápas v jednom městě. Nic ale zatím nebylo potvrzené. Rozhodnutí padne 17. června (na zasedání výkonného výboru)," řekl Torres, jehož tým v osmifinále Evropské ligy čeká Inter Milán.

Už v polovině dubna španělský deník AS informoval, že UEFA pracuje s dvěma variantami, jak tuto pohárovou sezonu dohrát. Jednou z nich je právě změna formátu, kdy by se od čtvrtfinále hrálo místo dvou zápasů jen na jeden a navíc na neutrální půdě. Pak by se evropské poháry mohly dohrát během 14 dnů v srpnu.

Druhá varianta počítá s tím, že by se poháry znovu rozehrály na začátku července a pokračovaly by paralelně s domácími ligami. Finále Ligy mistrů by bylo na programu na přelomu července a srpna. Oba plány počítají s tím, že se bude hrát bez diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články