Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Do odvety s čistou hlavou, ne s tím, že máme náskok, říká Panák před Malmö

Kapitán Sparty je zpátky a chce do Ligy mistrů. Filip Panák překonal zdravotní problémy a věří, že v úterý dovede tým, který vyhrál v Malmö 2:0, do Ligy mistrů. A tuší, že ví, co pro to Sparta potřebuje.

Filip Panák v hlavičkovém souboji
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

"Soupeř musí dohánět, ale čekám podobný zápas jako u nich. Chceme být víc na balonu. Hlavně musíme dostat do hlavy, že před našimi fanoušky chceme vyhrát, ne, že máme náskok. Když do odvety půjdeme s čistou hlavou, věřím, že ji zvládneme vítězně," řekl osmadvacetiletý fotbalista.

Sparta v Malmö soupeře zaskočila, švédský šampion byl z průběhu utkání evidentně frustrovaný. "Věřím, že na to můžeme navázat. Byli jsme od trenérů velmi dobře připravení a plnili taktiku. Věřili jsme si, za mě to byl výborně takticky zvládnutý zápas. Vyspělý výkon, nikam jsme se nehnali a nejančili," vyzdvihl Panák.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Fotbalisté Sparty se připravují na nejdůležitější zápas podzimu proti Malmö

V sobotu ovšem jeho tým s devíti změnami v sestavě jen remizoval se Slováckem (2:2) a v domácí soutěži na podzim poprvé ztratil. "Myslím, že víkend na nás stopy nezanechá. Zhodnotili jsme si v kabině, co bylo špatně, kde se stala chyba. Trochu nešťastné utkání, nevstoupili jsme do něj dobře. Věřím, že do odvety s Malmö půjdeme s čistou hlavou," řekl kapitán.

Veljko Birmančevič nicméně hned po utkání v televizním rozhovoru tvrdě kritizoval přístup některých spoluhráčů.

"Myslím, že spolu všichni vyhráváme i prohráváme. Je to celkově o týmu, i hráči na lavičce a na tribuně si to uvědomují. Všichni víme, že jsme měli vyhrát, nebylo pak třeba něco speciálně říkat. Spousta kluků má sebereflexi, vyhodnotí si to sami. Věřím, že se to nebude opakovat a budeme pokračovat dál jako předtím," ujistil Panák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články