Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do odvety půjdou s náskokem Real i Manchester City. Dortmund přišel o remízu v poslední minutě

Liverpoolu odplata za finále roku 2018 nevyšla. Na půdě Realu Madrid prohrál v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů 1:3, když se za vítěze dvakrát trefil Vinícius Júnior. Výhry 2:1 se dočkal v duelu s Borussií Dortmund i anglický zástupce Manchester City, o kterou se postaral díky brance v 90. minutě Phil Foden. Odvety se odehrají příští týden 14. dubna.

Fotbalisté Realu Madrid slaví gól proti Liverpoolu
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

"Bílý balet" musel před reprízou tři roky starého finále výrazně proměnit obranu, protože se k absentujícímu kapitánovi Ramosovi přidal další obránce Varane, jenž měl několik hodin před utkáním pozitivní test na koronavirus. Na hře španělského velkoklubu to ale nebylo znát a byl to Real, kdo v první půli měl více ze hry.

Hned ve 13. minutě se v první nadějné šanci ocitl po Mendyho centru Vinícius Júnior, ale hlavičkoval vedle. Neuběhla ještě ani půlhodina hry a dvacetiletý brazilský útočník byl už úspěšný. Tentokrát zužitkoval parádní dalekonosnou přihrávku Kroose a nedal brankáři Alissonovi šanci. V tu chvíli se stal rovněž druhým nejmladším střelcem Realu ve vyřazovací fázi Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Liverpool

Svěřenci Zinédinea Zidanea byli dál lepší a po pádu v pokutovém území si vynucoval penaltu Modrič, sudí Brych jej ale nevyslechl. Přesto domácí ještě do poločasu náskok navýšili. Po dalším nákopu Kroose chyboval obránce Alexander-Arnold, který hlavičkou jen nešťastně našel nabíhajícího Asensia a ten dopravil míč do sítě podruhé. Pětadvacetiletý Španěl skóroval ve čtvrtém zápase za sebou, naopak Liverpool inkasoval v první půli vyřazovací části Ligy mistrů dva góly poprvé od finálového utkání s AC Milán z roku 2005.

"Reds" v úvodní části nevystřelili ani jednou na bránu, ale ve druhé půli se snažili o kontaktní gól a to se jim povedlo v 51. minutě zásluhou Salaha, jehož branku stvrdila i konzultace s videorozhodčím.

Jenže další snahy o vyrovnání zhatil po hodině hry opět Vinícius Júnior, jenž pohotově zakončil po přihrávce Modriče. Mladším autorem dvou gólů ve čtvrtfinále Ligy mistrů byl už jen Kylian Mbappé v roce 2017. Real proti Liverpoolu vyhrál čtvrtý vzájemný zápas za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Borussia Dortmund

Dortmund sahal v Manchesteru po remíze

Vítězství na domácím hřišti nakonec urval i Manchester City. Ten do utkání s Borussií Dortmund vstoupil skvěle a už po čtvrthodině hry našel Mahriz rychlou přihrávkou De Bruyneho, který přesnou přízemní ranou otevřel skóre. Šlo o 18. gól "Citizens" v tomto ročníku Ligy mistrů, aniž by oni sami do té doby inkasovali.

Konto mohli navíc navýšit o chvíli později, kdy sudí nařídil po faulu Cana pokutový kop, jenže po zhlédnutí videa jej odvolal. Ve druhé části pak měli "Citizens" další šance, ale Foden nebo De Bruyne neuspěli a šest minut před koncem mohli litovat. Po přihrávce Haalanda se opřel do míče Reus a ukončil 788 minut dlouhou neprůstřelnost týmu Josepa Guardioly v Lize mistrů.

Domácí ale v závěrečném tlaku přece jen stihli ještě strhnout vítězství na svou stranu. Po přihrávce Gündogana trefil do odvety těsný náskok Foden. Šlo o 17. gól City v nastaveném čase v zápase Ligy mistrů za posledních 10 let.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Manchester City – Borussia Dortmund 2:1 (1:0)

Branky: 19. De Bruyne, 90. Foden - 84. Reus. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.) - Di Bello (video, It.). ŽK: Can, Bellingham (oba Dortmund). Bez diváků.

City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Rodri, Gündogan - Mahriz, De Bruyne, Foden – Silva (59. Jesus). Trenér: Guardiola.

Dortmund: Hitz - Morey (81. Meunier), Akanji, Hummels, Guerreiro - Bellingham, Can, Dahoud (81. Delaney) - Knauff (63. Reyna), Haaland, Reus. Trenér: Terzic.

Real Madrid – Liverpool 3:1 (2:0)

Branky: 27. a 65. Vinícius Júnior, 36. Asensio - 51. Salah. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Fritz (video, všichni Něm.). ŽK: Lucas Vázquez - Mané, Thiago, Alexander-Arnold. Bez diváků.

Real: Courtois - Lucas Vázquez, Militao, Nacho, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrič – Asensio (70. Valverde), Benzema, Vinícius Júnior (85. Rodrygo). Trenér: Zidane.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Kabak (82. Firminho), Phillips, Robertson - Keita (42. Thiago), Fabinho, Wijnaldum – Salah, Jota (81. Shaqiri), Mané. Trenér: Klopp.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články