Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

"Do boje s pistolí bez nábojů." Mourinho by po porážce nejradši posunul čas

Harry Kane, Son Hung-min a další. Absence Tottenham hodně bolely. Trenér José Mourinho si po prohře 0:1 v úvodním osmifinále Ligy mistrů s Lipskem stěžoval na rozsáhlou marodku. Portugalský kouč přirovnal oslabený londýnský celek k pistoli bez nábojů.

José Mourinho přihlížel porážce Tottenhamu s Lipskem
zdroj: ČTK/DPA

Finalista minulého ročníku se musel obejít nejlepších střelců Harryho Kanea a Son Hung-mina, kteří se v základní skupině postarali o 11 z 18 branek. Hrát nemohl ani záložník Moussa Sissoko a ani další hráči nebyli podle Mourinha zcela v pořádku. "Lamela mohl hrát maximálně dvacet minut, Ndombele by celý zápas nezvládl," prohlásil.

"Moura byl skoro mrtvý, Bergwijn byl skoro mrtvý a Giovani Lo Celso taky. Bylo to jako jít do boje s pistolí bez nábojů. Nejradši bych posunul čas na konec sezony," přidal Mourinho, který však věří, že i když byl Tottenham v zápase horším týmem, stále může za tři týdny v Lipsku postoupit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Lipsko

"Pořád je to 0:1, ne 0:10, takže je to otevřené. A nebyli bychom první tým, který by po úvodní domácí prohře postoupil," přidal Mourinho, který ve středu odkoučoval 150. utkání v Lize mistrů. To se před ním povedlo pouze Alexi Fergusonovi, Arsénu Wengerovi a Carlu Ancelottimu.

Mourinho navíc musel uklidňovat situaci po incidentu se záložníkem Delem Allim. Anglický reprezentant totiž po vystřídání v 64. minutě naštvaně zahodil lahev s vodou a kopačku. "Myslím, že byl naštvaný z vlastního výkonu, ne na mě," uvedl sedmapadesátiletý kouč.

Tottenham měl problémy s absencemi, Lipsko s dresy

Premiéra v play-off Ligy mistrů pro Lipsko nezačala dobře. Před zápasem totiž kustodi zjistili, že nemají dost stejných dresů pro celý tým. Někteří hráči proto nastoupili v trikotech se žlutým logem sponzora, další s bílým.

"Přišli jsme na to cestou na zápas. V autobuse nebylo dost kompletních sad dresů, byly v různých krabicích. Byla to trochu šlamastyka, ale před odvetou už to dáme do pořádku," řekl Nagelsmann, který rekordního vítězství ve vyřazovací části dosáhl ve věku 32 let a 211 dnů.

O vítězství nad oslabeným finalistou minulého ročníku rozhodl gólem z penalty v 58. minutě Timo Werner. "Na konci jsme si trochu zahrávali, protože jsme nedokázali dát druhou branku," uvedl Nagelsmann.

"V prvním poločase jsme hráli velmi vyspělý fotbal a měli jsme dát víc branek. Hráli jsme trpělivě a nesnažili jsme se rozhodnout v prvních minutách, což se mladým týmům v zápasech venku často stává. Po přestávce jsme hru kontrolovali a za celých devadesát minut jsme si vítězství zasloužili," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články