Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Den D pro řadu velkoklubů. Zůstane Real poprvé v historii LM před branami osmifinále?

Poslední kvarteto místenek v play-off je ve hře v rámci středečního programu skupinové fáze Champions League. Nejzamotanější je situace v "béčku", kde o postup stále usilují všechna čtyři mužstva - Real Madrid, Inter Milán, Mönchengladbach i Šachtar Doněck. O start v osmifinále se v přímých soubojích utkají také Salcburk s Atléticem Madrid a Ajax s Bergamem.

Fotbalisté Realu Madrid oslavují gól v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

Real doma vyzve vedoucí tým "béčka" Mönchengladbach a zajistí si postup vítězstvím, případně i remízou, pokud druhý Šachtar prohraje s Interem. Borussii stačí uhrát nerozhodný výsledek nebo remíza ukrajinského celku na San Siru.

V Lize mistrů hraje "Bílý balet" 25. sezonu a ve všech předchozích ročnících postoupil do vyřazovací fáze, což je rekord soutěže. Na rozhodující souboj se naladil sobotní ligovou výhrou 1:0 v Seville. "Do utkání půjdeme se sebevědomím. Úspěch v Seville nám dodal velkou morální vzpruhu," řekl obránce Nacho.

První vzájemný duel skončil v Německu 2:2. "Jsme připraveni na to, že se na nás Real vrhne. Ukázali jsme naši kvalitu a to, že s ním dovedeme bodovat. Musíme si věřit a hrát sebevědoměji než proti Interu," uvedl záložník Borussie Christoph Kramer.

Druhý Šachtar potřebuje k postupu zdolat poslední Inter, případně remízu v obou souběžně hraných zápasech. "Nerazzurri" musí zvítězit a zároveň doufat, že druhé střetnutí ve skupině neskončí remízou.

"Situaci ohledně postupu sice stále nemáme ve vlastních rukou, přesto půjdeme do duelu s Šachtarem s cílem vyhrát. Pak už budeme muset doufat, že ve druhém zápase někdo vyhraje," konstatoval trenér Interu Antonio Conte.

Atléticu i Atalantě stačí k postupu bod

Lídrovi španělské ligy Atléticu stačí v Salcburku bod. Naopak rakouskému týmu nezbývá než vyhrát. "Bude to velmi, velmi těžké utkání. Salcburk hraje opravdu velmi dobře," prohlásil kouč "Rojiblancos" Diego Simeone.

Jistý vítěz skupiny a úřadující šampion Ligy mistrů Bayern Mnichov se střetne s posledním Lokomotivem Moskva, který si ještě třetím místem může na úkor Salcburku zajistit start v jarní části Evropské ligy.

Bergamu stačí na stadionu Ajaxu také remíza. "Pokud postoupíme, bude to obrovský úspěch, ale není to tak, že bychom cílili na celkové vítězství. Pokud prohrajeme, to nejhorší, co se stane, je, že budeme v Evropské lize. Stěží půjde o katastrofu," konstatoval trenér Atalanty Gian Piero Gasperini. Vítěz skupiny Liverpool nastoupí v Dánsku proti Midtjyllandu.

Ze skupiny C jdou dál Manchester City a Porto. O start ve vyřazovací fázi Evropské ligy se na dálku utkají Olympiakos Pireus a Marseille. Francouzský celek musí na hřišti "Citizens" nasbírat více bodů než řecký soupeř v domácím měření sil s Portem.

Harmonogram středečních utkání v LM:

18:55 Ajax - Atalanta
18:55 Midtjylland - Liverpool
21:00 Bayern - Lokomotiv Moskva
21:00 Inter Milán - Šachtar Doněck 
21:00 Manchester City - Marseille
21:00 Olympiakos - FC Porto
21:00 Real Madrid - Mönchengladbach
21:00 Salcburk - Atlético Madrid

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články