Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

De Bruyne, Kanté, nebo Jorginho. UEFA oznámila trojici kandidátů na hráče ročníku

Cenu pro nejlepšího fotbalistu v sezoně 2020/2021 podle UEFA získá Kevin de Bruyne z Manchesteru City, N'Golo Kanté z Chelsea, nebo jeho spoluhráč Jorginho. Na tříčlenném seznamu finalistů jsou tak poprvé v jedenáctileté historii pouze záložníci. Vítěz bude vyhlášen 26. srpna při losu základních skupin Ligy mistrů.

Kevin De Bruyne v dresu Manchesteru City
zdroj: PA autor: Mark Pain

De Bruyne získal v minulém ročníku s Manchesterem City anglický titul a postoupil do finále Ligy mistrů, kde však "Citizens" prohráli s Chelsea s Kantém a Jorginhem v sestavě. Jorginho navíc přispěl italské reprezentaci k vítězství na mistrovství Evropy.

Na čtvrtém místě v hlasování trenérů a novinářů skončil šestinásobný vítěz Zlatého míče Lionel Messi, který nedávno odešel z Barcelony do Paris St. Germain. Pátou pozici obsadil vítěz minulého ročníku Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov.

Šestý skončil brankář italských mistrů Evropy Gianluigi Donnarumma, jenž uplynulou sezonu strávil v AC Milán a poté zamířil do Paris St. Germain. Sedmý byl jeho nový spoluhráč z Paříže Kylian Mbappé, osmý Raheem Sterling z Manchesteru City, devátý Cristiano Ronaldo z Juventusu a desátý Erling Haaland z Dortmundu.

O cenu pro nejlepšího trenéra se budou ucházet Pep Guardiola z Manchesteru City, Thomas Tuchel z Chelsea a kouč italských mistrů Evropy Roberto Mancini.

Již nyní je také jisté, že cena pro nejlepší fotbalistku Evropy zamíří do Barcelony. Všechny tři finalistky - Jennifer Hermosová, Lieke Martensová a Alexia Putellasová - působí v katalánském celku, s nímž v minulé sezoně vyhrály Ligu mistryň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články