Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

CSKA potupilo Real, Lyon uhájil postup

Ani překvapivý triumf 3:0 na stadionu Realu Madrid nestačil CSKA Moskva na postup ze skupiny G. Z toho se naopak mohou radovat fotbalisté Lyonu poté, co remizovali 1:1 v Kyjevě se Šachtarem Doněck a v přímém souboji tak uhájili postup do osmifinále z druhého místa skupiny F. O překvapení se postaral Bern, jenž se rozloučil se soutěží výhrou 2:1 nad Juventusem Turín, kterému připravil teprve druhou soutěžní porážku v sezoně.

V Madridu ve finále neměl příliš důvodů k radosti ani jeden z týmů
zdroj: ČTK/AP/Paul White

Ruský celek vyhrál nad Realem už doma 1:0. Španělský gigant, pro nějž to dosud byla jediná ztráta, už měl jisté prvenství ve skupině, a tak tentokrát nasadil několik náhradníků. CSKA toho využil a góly Fjodora Čalova, Georgije Ščennikova a Arnora Sigurdssona připravil Realu nejhorší domácí porážku v historii Ligy mistrů.

Real za týden vstoupí do mistrovství světa klubů a duel s CSKA ho nezastihl v nejlepším rozpoložení. V úvodu ještě byl aktivnější a vytvářel si šance, které zejména Asensio zahazoval. Jenže v 37. minutě zůstal na hranici vápna volný Čalov a technickou střelou poslal CSKA do vedení.

Navíc ještě do poločasu defenziva Realu chybovala podruhé, Fernandez se dostal za obranu a jeho sraženou střelu dorazil do sítě Ščennikov. Od té doby už Real zápas vypustil a v závěru ještě inkasoval po střele Sigurdssona. Ruský celek tak jako první tým v pohárové historii vyhrál na Santiago Bernabeu o tři góly, ale kvůli výsledku z Plzně neměl proč slavit. Viktorka totiž díky výhře nad AS Řím 2:1 a uhájila třetí místo a postup do jarních bojů Evropské ligy díky lepším vzájemným zápasům s CSKA.

Šachtar jde do EL, Bayern uhájil první příčku

Šachtar potřeboval k postupu vyhrát a šel do vedení gólem Júniora Moraese. Jenže v 65. minutě srovnala hvězda Lyonu Nabil Fékir pěknou střelou do šibenice a za silného sněžení už ukrajinský celek postupový gól nevstřelil. Na ukrajinský celek zbyla třetí příčka a přesun do Evropské ligy. Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem zůstal po porážce 1:2 na hřišti Manchesteru City poslední.

Skupinu E vyhrál Bayern Mnichov. Dostat se před něj mohl Ajax Amsterdam, který doma v přímém souboji ještě tři minuty před koncem vedl 2:1, ale nakonec jen remizoval 3:3 a zůstal druhý. Bayern tak uhájil výhodu při pondělním losování osmifinále, kde bude mezi nasazenými celky.

Ajax, který v nominaci neměl českého útočníka Václava Černého, dokázal ve druhé půli dvěma góly Dušana Tadiče otočit skóre. Jenže v 87. minutě vybojoval Thiago penaltu a tu proměnil Robert Lewandowski svým druhým gólem v utkání. Hned vzápětí navíc mířil přesně i Kingsley Coman a Bayern vedl. Hektická koncovka ale ještě v nastavení přinesla vyrovnání Ajaxu zásluhou Nicolase Tagliafica.

Bern připravil Juventusu druhou soutěžní porážku v sezoně. Obě branky vstřelil Guillaume Hoarau. Italský mistr i s Cristianem Ronaldem v sestavě tak hazardoval s prvenstvím ve skupině, ale Manchester United šanci nevyužil a také prohrál 1:2 ve Valencii.

Skupina G: 

Real Madrid - CSKA Moskva 0:3 (0:2)
Branky: 37. Čalov, 43. Ščennikov, 73. Sigurdsson. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares - Miguel, Pinheiro (všichni Portug.).

Skupina E:

Benfica Lisabon - AEK Atény 1:0 (0:0)
Branka: 88. Grimaldo. Rozhodčí: Madden - Mather, Carr - Robertson, Muir (všichni Skot.). ČK: 87. Galanopulos (AEK).

Ajax Amsterdam - Bayern Mnichov 3:3 (0:1)
Branky: 61. a 82. z pen. Tadič, 90.+5 Tagliafico - 13. a 87. z pen. Lewandowski, 90. Coman. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Rainville, Abed (všichni Fr.). ČK: 67. Wöber - 75. Müller.

Skupina F:

Šachtar Doněck - Lyon 1:1 (1:0) 
Branky: 22. Júnior Moraes - 64. Fékir. Rozhodčí: Kuipers - van Roekel, Zeinstra - Higler, van Boekel (všichni Niz.).

Manchester City - Hoffenheim 2:1 (1:1) 
Branky: 45.+1 a 61. Sané - 16. Kramarič z pen. Rozhodčí: Ekberg - Culum, Hallberg - Karlsson, Nyberg (všichni Švéd.).

Skupina H:

Valencie - Manchester United 2:1 (1:0)
Branky: 17. Soler, 47. vlastní Jones - 87. Rashford. Rozhodčí: Kabakov - Margaritov, Valkov - Popov, Todorov (všichni Bulh.).

Young Boys Bern - Juventus Turín 2:1 (1:0)
Branky: 30. z pen. a 68. Hoarau - 80. Dybala. Rozhodčí: Stieler - Pickel, Seidel - Dankert, Osmers (všichni Něm.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články