Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Courtois klepe na dveře. Zůstane Čech jedničkou v Chelsea?

Londýn - Brankář Petr Čech tvrdí, že příliš neřeší možný příchod talentovaného Thibauta Courtoise, který z Chelsea už tři roky úspěšně hostuje v Atlétiku Madrid. O místo jedničky je ale případně s mladým Belgičanem připraven bojovat. "Když tady na začátku přípravy bude, tak tady prostě bude. Pro mě se nic nezmění," uvedl český reprezentant, na nějž se po výkonu v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů s PSG sesypala kritika.

Petr Čech vs Thibault Courtois
zdroj: ČTK

Čech prý neustále opakující se dotazy na Courtoise nechápe. "Když bude lepší než já, tak si místo v sestavě zaslouží. Ale nemám z něj strach," uvedl. O jeho pozici se začalo spekulovat po středeční pohárové porážce 1:3 na hřišti Paris St. Germain, kde Chelsea dostala hlavně laciný gól v nastavení.

"Někdy se to tak prostě seběhne. Je třeba hlídat každý detail a my navíc měli trošku smůlu. Míč při druhém gólu prošel snad skrz 15 hráčů, nikdo to netečoval, až si to srazil do branky David Luiz. Ale nejvíc nás zklamal poslední gól v nastavení. Byli jsme tam všichni připravení, ale Pastoremu se stejně podařilo projít a protlačit míč do branky i skrz mě," uvedl Čech.

Petr Čech
zdroj: Getty Images autor: Clive Mason

Jeho "konkurent" Curtois by své rozhodnutí, zda v Atlétiku Madrid zůstane, měl podle svých slov oznámit během několika dní. Zřejmě ale nakonec zůstane ve Španělsku a s Chelsea jen prodlouží smlouvu.

Petr Čech: "Rozhodně si nemyslím, že když jsem v Chelsea už deset let, tak v ní ještě budu dalších pět jen za zásluhy a díky jménu."

"Jednou určitě přijde den, kdy Chelsea koupí někoho, kdo bude lepší než já. Ale každý den se snažím, abych něco takového oddálil. To je prostě fotbal," řekl Čech, kterému v Londýně za dva roky skončí smlouva.

Na Stamford Bridge působí od roku 2004, zároveň však odmítá, že by v klubu nikdy nemusel výrazně bojovat o místo jedničky. "Když jsem přišel, byl tady Carlo Cudicini - tehdy nejlepší brankář v lize. Pak dorazil Ross Turnbull z Middlesbrough - velký anglický talent a u nás se ještě zlepšil. Myslím, že moje konkurence byla vždycky dost podceňovaná," prohlásil.

Čech se už připravuje na domácí odvetu čtvrtfinále LM v příštím týdnu. "Když vyhrajeme 2:0, postupujeme. Dostali jsme se sami do těžké pozice, ale všechno je možné. Nemůžeme říct, že dvojutkání je rozhodnuté. Vyhrát doma 2:0 se dá," věří Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris St. Germain - Chelsea
Zdroj
ČT sport, ČTK, Daily Mail

Hlavní zprávy

Nejčtenější články