Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Conte: Slavia se může v této skupině prosadit. K vítězství musíme ukázat maximum

S absolutním respektem mluvil trenér fotbalistů Interu Milán Antonio Conte na tiskové konferenci o pražské Slavii. Úterního soupeře v úvodním kole skupinové fáze Ligy mistrů považuje za tým s vítěznou mentalitou, který je velmi těžké porazit. Dle jeho slov bude muset italský favorit podat maximální výkon, aby mohl pomýšlet na zisk tří bodů.

Trenér Interu Milán Antonio Conte
zdroj: REUTERS autor: Daniele Mascolo

Inter v úvodních třech kolech Serie A zvítězil a vede tabulku. "Teď začínáme svoji evropskou pouť. Začali jsme dobře v lize a potřebujeme vítězný start i v Lize mistrů. Slavia si ale v minulé sezoně vedla velmi dobře. Vyhrála českou ligu a byla lepší než Viktoria Plzeň. Je těžké ji porazit," řekl Conte.

"Jsou podobně jako Udine, se kterým jsme hráli o víkendu, velmi dobře fyzicky vybavení. Mají rychlá křídla, jsou silní v obraně. Dostali v sezoně jen dva góly. Mají vítěznou mentalitu a správný přístup k fotbalu. Přijeli sem vyhrát, máme k nim respekt, ale my potřebujeme hrát svou hru," doplnil padesátiletý kouč, jenž v minulosti vedl Juventus, Chelsea či italskou reprezentaci.

Conte přiznal, že s údivem sledoval jarní tažení Slavie až do čtvrtfinále Evropské ligy. "Slavia nám ukázala svou sílu. Vypadla až s Chelsea, předtím vyřadila velmi dobré soupeře. Je to tým, na který si je třeba dát pozor. Může se v téhle skupině prosadit. Nebude to žádná procházka parkem, budeme si muset máknout. Musíme být na svém maximu, abychom uspěli." 

Zbylými konkurenty ve skupině jsou Barcelona a Dortmund. "Je těžké si stanovit nějaké konkrétní cíle. Je třeba čas, Řím také nebyl postaven za den. Důležité bude dát do každého zápasu 110 procent. Vím, jak těžké je vyhrát Ligu mistrů a jak bolestivé je prohrát finále," podotkl Conte, jenž převzal Inter před sezonou.

"Je to soutěž, ve které jediná situace i jediná střela může změnit všechno. Mít ve skupině Barcelonu je fascinující. Bude to zápas, který nás posune k maximu. Myslím také, že nejsou šťastní, že mají Inter," dodal Conte.

Zatím neví, zda bude moci proti Slavii využít největší letní posilu útočníka Romela Lukaka - belgický reprezentant si totiž z víkendového utkání s Udine odnesl zranění zad. "Včera trénoval, ale uvidíme až zítra, kdy posoudíme jeho stav. Je pro nás důležitý, ale máme i další hráče," zakončil Conte.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články