Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

City padlo doma s Juventusem, United zase v Eindhovenu

Praha - Ani jeden z klubů z Manchesteru nezačal v Lize mistrů dobře. United i City v utkáních vedli, nakonec ale své zápasy nezvládli. Svěřenci Manuela Pellegriniho přes skvělý start v Premier League prohráli 1:2 doma s finalistou Ligy mistrů Juventusem, který doposud v sezoně nevyhrál. Manchester United zase otevřel skóre na hřišti Eindhovenu, když se trefil bývalý hráč PSV Depay, nizozemský celek ale otočil rovněž na 2:1. Český rozhodčí Pavel Královec se postaral o kuriozitu, když v utkání Sevilly s Mönchengladbachu nařídil tři penalty ve prospěch domácích, kteří nakonec zvítězili 3:0.

Slavící Mario Mandžukič
zdroj: EMPICS autor: Mike Egerton

Scénář Manchesteru City v Lize mistrů je už několik let velmi podobný - velká očekávání, mimořádně těžký los, zaváhání s prvním srovnatelně kvalitním soupeřem a nadto časté kiksy. Proti Juventusu tomu nebylo jinak, přestože City vyhrálo všech pět duelů sezony bez obdržené branky a Bianconeri na druhou stranu ani jednou nevyhráli.

Stará dáma mohla jít v utkání do vedení, když se v prvním poločase trefil Pogba, byl ale odpískán ofsajd i přesto, že francouzský záložník v postavení mimo hru nebyl. Jenže Morata, který se snažil zasáhnout míč před Pogbou, byl v momentě přihrávky již za obrannou linií a už na jeho pohyb přitom reagoval brankář Joe Hart.

Domácí v druhém poločase šli do vedení po vlastním gólu Chielliniho, který marně reklamoval faul naskakujícího Kompanyho. V 70. minutě ale přišla nečekaná rána pro City, když Mandžukič vyrovnal po fantastickém Pogbově centru z hloubi pole a Manchester City inkasoval v soutěžním duelu poprvé po 636 minutách. Skóre pak otočil v 81. minutě Morata, jenž se dostal k odraženému míči a parádně levačkou ke vzdálenější tyči poslal Juventus do vedení.

Český rozhodčí Pavel Královec v Seville odpískal tři penalty ve prospěch domácího týmu, jenž nad Mönchengladbachem zvítězil 3:0. Nejprve v 46. minutě odpískal pokutový kop po zákroku brankáře Sommera a Gameiro otevřel skóre. Poté podle českého sudího fauloval ve 49. minutě Brouwers, ale domácí střelec tentokrát z pokutového kopu napálil jen břevno. Třetí penaltu Královec nařídil v 66. minutě po zákroku Jantschkeho a Banega zvýšil. Sevilla pak přidala ještě třetí branku zásluhou Konopljanky. 

Vítěz předminulého ročníku Ligy mistrů Real Madrid prolomil obranu Šachtaru po půlhodině. Útočník Benzema využil chybu brankáře Pjatova a skóroval v jedenácté sezoně prestižní soutěže za sebou.

Po změně stran byl vyloučen Stěpaněnko a přišly velké chvíle Ronalda. Portugalský kanonýr nejprve proměnil dvě penalty, pak přidal ještě třetí trefu v utkání a s osmdesáti góly se osamostatnil v čele tabulky střelců v Lize mistrů. Lionel Messi z Barcelony ztrácí tři branky. Ronaldovi zároveň chybí jediná trefa k metě 500 gólů v profesionální kariéře.

Manchesteru United návrat do Ligy mistrů po roční pauze nevyšel. Hosty sice poslal v Eindhovenu do vedení v 41. minutě Depay, který na Old Traford zamířil v létě právě z týmu soupeře. Jenže domácí ještě do pauzy vyrovnali, když se v dlouhém nastavení první půle trefil Moreno. Rozhodčí nastavil osm minut kvůli zranění hostujícího Shawa, který má podezření na zlomeninu nohy. Po pauze pak otočil stav Narsingh.

Astana při premiéře kazašského celku v základní skupině soutěže dlouho držela naději na nečekaný bodový zisk na hřišti Benficy Lisabon. Střídající Ščetkin dokonce na startu druhé půle trefil brankovou konstrukci, ale pak už udeřil favorit. Tři body za výhru 2:0 mu zajistili Gaitán a Mitroglu.

Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovič se sice proti Malmö, kde se narodil a fotbalově vyrostl, gólově neprosadil, ale připsal si aspoň asistenci u druhé trefy. Domácí favorit i díky tomu zvítězil 2:0.

Přemožitel pražské Sparty z předkola CSKA Moskva prohrál 0:1 na hřišti Wolfsburgu. Německý celek přivítal stejného soupeře už při své premiéře v základní skupině Ligy mistrů v sezoně 2009/10 a navázal na tehdejší triumf 3:1.

Galatasaray Istanbul pak potvrdil, že se mu doma proti Atléticu Madrid nedaří. Španělskému klubu podlehl před svým publikem i potřetí, tentokrát 0:2, o což se zasloužil góly v 18. a 25. minutě Griezmann. 

Výsledky 1. kola základních skupin Ligy mistrů

Skupina A

Paris St. Germain - Malmö FF 2:0 (1:0) Branky: 4. Di María, 61. Cavani. Rozhodčí: Karasev - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.). Diváci: 46 612.
Real Madrid - Šachtar Doněck 4:0 (1:0) Branky: 55., 63. (obě z pen.) a 81. Ronaldo, 30. Benzema. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). ČK: 50. Stěpaněnko (Šachtar). Diváci: 66 389.

Skupina B

PSV Eindhoven - Manchester United 2:1 (1:1) Branky: 45.+2 Moreno, 57. Narsingh - 41. Depay. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). Diváci: 35 292.
VfL Wolfsburg - CSKA Moskva 1:0 (1:0) Branka: 40. Draxler. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas (všichni Nor.). Diváci: 20 126.

Skupina C

Benfica Lisabon - FC Astana 2:0 (0:0) Branky: 51. Gaitán, 62. Mitroglu. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). Diváci: 32 799.
Galatasaray Istanbul - Atlético Madrid 0:2 (0:2) Branky: 18. a 25. Griezmann. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). Diváci: 33 469.

Skupina D

Manchester City - Juventus Turín 1:2 (0:0) Branky: 57. vlastní Chiellini - 70. Mandžukič, 81. Morata. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Diváci: 50 363.
FC Sevilla - Borussia Mönchengladbach 3:0 (0:0) Branky: 47. Gameiro z pen., 66. Banega z pen., 84. Konopljanka. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek (ČR). Diváci: 36 959.

sd

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články