Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

City otočili na 3:2 proti Bayernu hattrickem Agüera, Chelsea zničila Schalke

Praha - Manchester City v závěru utkání vybojoval důležité vítězství nad Bayernem Mnichov, a anglický mistr se tak přiblížil postupu do osmifinále. Ten již mají kromě šesti prvních postupujících po čtyřech utkáních zajištěn Chelsea a Šachtar Doněck. Utkání City s Bayernem jste mohli sledovat v on-line textové reportáži na našem webu.

Radost Sergia Agüera
zdroj: imago sportfotodienst

Situace se zamotala ve skupině E, kde Manchester City využil remízy CSKA Moskva s AS Řím a po výhře 3:2 nad Bayernem se na oba týmy bodově dotáhl. Souboj mezi anglickým a německým šampionem řídil český sudí Královec, který ve dvacáté minutě vyloučil po zákroku ve vápně na unikajícího Agüera hostujícího Benatiu a sám faulovaný proměnil penaltu. Bayern i v deseti ještě do přestávky skóre otočil, ale nezastavitelný Agüero dvěma góly v závěru zařídil další obrat. Argentinský kanonýr dal v posledních dvanácti zápasech za City čtrnáct branek.

Situaci ve skupině s Bayernem Mnichov a Manchesterem City zdramatizovala remíza CSKA Moskva s AS Řím, oba celky spolu pouze remizovaly. Sedmým osmifinalistou soutěže je Šachtar Doněck. Svůj postup si ukrajinský celek zajistil díky porážce BATE s Portem 0:3 a získal tak před posledním kolem náskok pěti bodů.

Petr Čech na rozdíl od posledních dvou duelů Ligy mistrů proti Mariboru zůstal jen na lavičce a z ní sledoval bleskový nástup svých spoluhráčů. Už v druhé minutě se prosadil hlavou po rohu kapitán Terry a zaznamenal nejrychlejší branku Chelsea v soutěži. Ve 29. minutě zvýšil Willian a ještě před pauzou inkasovali domácí potřetí po Kirchhoffově vlastním gólu. Střídající Drogba a Ramires upravili skóre do podoby debaklu a ještě víc pokazili kouči Schalke Robertu Di Matteovi souboj proti klubu, s nímž předloni Ligu mistrů vyhrál.

Porto v utkání s BATE udeřilo v rozmezí devíti minut na začátku druhé půle, kdy se trefili Herrera a Jackson Martínez. Třetí trefu přidal v závěru Tello. Borisov potvrdil pozici nejhůř bránícího týmu soutěže. Inkasoval již 22 branek a vyrovnal tak nelichotivý rekord v počtu obdržených gólů v základní skupině. Ten nyní drží spolu s Dinamem Záhřeb a Nordsjaellandem.

AS Řím proti CSKA poslal ve 43. minutě do vedení povedenou ránou z přímého kopu kapitán Francesco Totti. Vylepšil tak svůj vlastní rekord pro nejstaršího střelce Ligy mistrů, dnes skóroval ve 38 letech a 59 dnech. Římané ale v Moskvě vedení neudrželi, v posledních sekundách nastavení je o něj připravil Vasilij Berezuckij.

V zápase mezi Sportingem Lisabon a Mariborem došlo po přestávce k výpadku osvětlení. Duel ale po vynucené pauze se zpožděním 40 minut pokračoval a portugalský tým po výhře 3:1 poskočil na druhé místo skupiny o dva body před Schalke.

Skupina E:

CSKA Moskva - AS Řím 1:1 (0:1) Branky: 90.+3 V. Berezuckij - 43. Totti. Rozhodčí: Brych (Něm.). Bez diváků.
Manchester City - Bayern Mnichov 3:2 (1:2) Branky: 22. z pen., 85. a 90.+1 Agüero - 40. Xabi Alonso, 45. Lewandowski. Rozhodčí: Královec (ČR). ČK: 20. Benatia (Bayern). Diváci: 44.510. 

Skupina F:

Apoel Nikósie - FC Barcelona 0:4 (0:2) Branky: 38., 58. a 87. Messi, 27. Suárez. Rozhodčí: Rocchi (It.).
Paris St. Germain - Ajax Amsterodam 3:1 (1:0) Branky: 33. a 83. Cavani, 78. Ibrahimovic - 67. Klaassen. Rozhodčí: Jug (Slovin.).

Skupina G:

Schalke 04 - Chelsea FC 0:5 (0:3) Branky: 2. Terry, 29. Willian, 44. vlastní Kirchhoff, 76. Drogba, 78. Ramires. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.).
Sporting Lisabon - NK Maribor 3:1 Branky: 10. Carlos Mané, 35. Nani. 65. Slimaní - 42. vlastní Jefferson. Rozhodčí: Thomson (Skot.).

Skupina H:

BATE Borisov - FC Porto 0:3 (0:0) Branky: 56. Herrera, 65. Jackson Martínez, 89. Tello. Rozhodčí: Hategan (Rum.). Diváci: 10 147. 
Šachtar Doněck - Athletic Bilbao 0:1 (0:0) Branka: 68. San José. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články