Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

City nejhorším anglickým týmem. "Liga mistrů je těžká," smutní Mancini

Dortmund - Je anglický fotbal v krizi? Pohled na umístění klubů v tabulkách letošního ročníku Ligy mistrů to naznačuje. Pouze Manchester United s Arsenalem mají jistý postup. Chelsea dnes sehraje duel o záchranu, přičemž ani výhra by londýnský klub nemusela zachránit. Manchester City už naopak naději nemá. V závěrečném duelu podlehl i Borussiii Dortmund a s pouhými třemi body si přivlastnil titul nejhoršího anglického týmu v historii základních skupin. "Nejsme ani v Evropské lize, a proto bychom měli být zklamaní. Vypadnutí nám samozřejmě může pomoci v Premier League, ale my jsme si chtěli zahrát Evropskou ligu," smutnil po prohře Mancini.

Zklamaní hráči City
zdroj: ČTK/AP

Manchester City uhrál v konkurenci Borussie, Realu Madrid a Ajaxu Amsterodam pouhé tři domácí remízy a dopadl ještě hůř než vloni při premiérové účasti, kdy skončil třetí a zajistil si aspoň účast v Evropské lize. Letos se miliardářský klub zapsal do statistik tím, že se stal vůbec nejhorším anglickým týmem v historii základních skupin. Negativní rekord dosud držel Blackburn se ziskem čtyř bodů v sezoně 1995/96.

"V minulém ročníku jsme byli lepší. Tenhle rok jsme měli velmi těžkou skupinu, a když uděláte chybu hned v prvních dvou třech zápasech, je to pak velmi těžké," poznamenal Mancini. "Skupinu jsme si neprohráli dnes v Dortmundu, ale už dříve," doplnil italský kouč.

Anglické kluby už zdaleka nedominují nejprestižnější evropské soutěži. Chelsea sice loni Ligu mistrů vyhrála, výsledky týmů Premier League se zhoršují. V sezoně 2009/10 se poprvé po sedmi letech žádný tým neprobojoval do semifinále Ligy mistrů. Navíc Liverpool vypadl již v základní skupině jako teprve třetí anglický tým za uplynulých 11 sezon. Což je stejný počet anglických týmů, který v této části soutěže vypadl v posledních dvou sezonách. Loni to byl vedle City i Manchester United.

Nedovede si vysvětlit, proč se úřadujícímu anglickému mistrovi zatím na evropské scéně nedaří. "Liga mistrů je opravdu těžká a zvláštní. Podívejte se na Dortmund. Minulý rok skončili stejně jako my čtvrtí a tuhle sezonu podle mě klidně mohou vyhrát," dodal Mancini, jehož tým o víkendu čeká prestižní duel s městským rivalem Manchesterem United.

Zatímco angličtí šampioni neskrývali zklamání, Dortmund si pochvaloval, jak skvěle mu vyšla papírově nejsilnější skupina Ligy mistrů. Borussia nepoznala hořkost porážky a zařadila se k černým koním soutěže. "Nikdy bych nečekal, že v takové konkurenci můžeme posbírat čtrnáct bodů," zářil spokojeností trenér Jürgen Klopp.
(http://www.myspace.com/597586951)

"Jsme šťastní, jak se nám zatím v téhle sezoně Ligy mistrů daří, ale víme, jak je tahle soutěž těžká. Můžeme se v osmifinále potkat s AC Milán, Portem nebo Juventusem Turín, ale vybudovali jsme si respekt, takže se nemusíme bát nikoho," dodal kouč Borussie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články