Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

"Citizens" touží v chrámu Tottenhamu zlomit anglický komplex, Liverpool si dá repete s Portem

Čtyřikrát nastoupili v Lize mistrů proti soupeřům z Premier League, pokaždé prohráli a vstřelili jediný gól. Favorizovaní fotbalisté Manchesteru City rozehrají čtvrtfinále milionářské soutěže na zbrusu novém stadionu Tottenhamu a zmíněnou sérii chtějí ukončit. Další zástupce anglické kopané Liverpool si zopakuje loňské osmifinále s Portem. Textovou on-line reportáž z utkání Tottenham Hotspur - Manchester City sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.  

Sergio Agüero z Manchesteru City slaví gól
zdroj: ČTK/PA/ autor: Nick Potts

Tottenham - Manchester City

Hráči Tottenhamu i Manchesteru City v osmifinále LM jednoznačně zametli s německými soupeři. "Spurs" porazili Dortmund 3:0 doma a 1:0 venku. "Citizens" udolali Schalke v Gelsenkirchenu 3:2 a poté ho doma rozdrtili 7:0.

Londýnský tým si odbude pohárovou premiéru v nové moderní aréně, kde už v Premier League zvítězil nad Crystalem Palace 2:0. "Víme, jak jsou City dobří, a bude to těžké, ale musíme si věřit a hrát svou hru. Fanoušci budou stát při nás, jsou naším dvanáctým hráčem. Na novém stadionu už se cítíme jako doma, takže nám to může jenom pomoci," řekl záložník Dele Alli.

Sestřihy z osmifinále Manchester City - Schalke 04 a Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund můžete zhlédnout zde

"Citizens" se však pyšní vynikající formou a opanovali 22 z posledních 23 soutěžních duelů. Jsou navíc stále ve hře o čtyři trofeje - už v únoru vyhráli Ligový pohár, v sobotu postoupili do finále FA Cupu a s Liverpoolem bojují o mistrovský titul.

"Na tiskových konferencích stále opakuji, že je téměř nemožné získat quadruple. Stále máme naději, tak uvidíme. Ale věřte mi, že se k tomu nijak neupínám," uvedl trenér Guardiola.

"Bude to těžký dvojzápas, ale jsme připraveni. Už jsme Tottenhamu čelili mnohokrát a v této sezoně jsme je dokázali porazit. Nicméně možná to, že se vzájemně tak dobře známe, může být i nevýhoda," doplnil záložník Riyad Mahrez. 

Liverpool - Porto

Liverpool před rokem souboj s Portem rozhodl už v prvním utkání, které venku vyhrál 5:0 i díky hattricku Sadia Maného. V domácí odvetě pak "Reds" remizovali bez branek a s portugalským soupeřem neprohráli ani v šestém vzájemném pohárovém souboji.

"Máme na Porto dobré vzpomínky. Nicméně jednou z největších chyb by bylo spoléhat na to, co bylo loni. Je to minulost a musíme se pokusit na to zapomenout. Porto má velkou motivaci a bude chtít vyhrát. Mají stejný cíl jako my," konstatoval útočník Mané.

Sestřihy z osmifinále Liverpool FC - Bayern Mnichov a FC Porto - AS Řím můžete zhlédnout zde

V osmifinále aktuálního ročníku Liverpool vyřadil Bayern, když po domácí remíze 0:0 slavil v Mnichově po výsledku 3:1. Porto sice nejprve padlo v Římě 1:2, ale před vlastními příznivci AS udolalo 3:1 v prodloužení.

Portugalský mistr ještě v Anglii v pohárech nezvítězil a do semifinále LM postoupil naposledy v roce 2004, kdy celou soutěž ovládl. "Musíme hrát stejně jako v celém ročníku Ligy mistrů, táhnout za jeden provaz a bojovat o všechno. Respektujeme Liverpool, který má skvělý tým, ale my se chystáme odvést svou práci," prohlásil zkušený obránce Pepe.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články