Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Chelsea zastavila Ajax, Lipsko bez Schicka porazilo Petrohrad, Inter dohnal Dortmund

Fotbalisté Ajaxu ve třetím kole Ligy mistrů poprvé prohráli. Po předchozích dvou výhrách 3:0 tentokrát podlehli Chelsea 0:1. Lipsko bez zraněného českého útočníka Patrika Schicka otočilo duel se Zenitem Petrohrad a vyhrálo 2:1. Ve skupině F, v níž je také Slavia, porazil Inter Milán 2:0 Dortmund a na druhém a třetím místě v tabulce mají shodně čtyři body. 

Radost hráčů Chelsea v utkání s Ajaxem
zdroj: ČTK/PA

Ani ve třetím kole soutěže neskončilo střelecké představení Erlinga Haalanda ze Salcburku. Rakouský celek sice doma prohrál 2:3 s Neapolí, oba jeho góly však dal devatenáctiletý norský útočník a jako první hráč skóroval ve třech úvodních zápasech v Lize mistrů. S šesti zásahy navíc vede pořadí střelců.

Liverpool za vítězstvím nasměroval dvěma góly Alex Oxlade-Chamberlain, který otevřel skóre zápasu už ve druhé minutě a poté v 57. minutě zvýšil na 2:0. O zbývající branky se postarali Sadio Mané a Muhammad Salah. Obhájce trofeje si díky nim připsal teprve druhé vítězství venku z posledních 11 zápasů v základní skupině.

V tabulce skupiny E je Liverpool druhý o bod za Neapolí, která zvládla přestřelku v Salcburku a vyhrála 3:2. Dva góly hostů dal Dries Mertens a v historickém pořadí nejlepších střelců italského celku odsunul na třetí místo slavného Diega Maradonu. Belgický reprezentant má na kontě 115 zásahů, víc gólů v dresu Neapole dal jen Slovák Marek Hamšík (121).

Mertens poslal Neapol dvakrát do vedení, ale Haaland pokaždé dokázal vyrovnat. Poslední slovo patřilo hostům, když se v 73. minutě prosadil Lorenzo Insigne. Neapol udržela neporazitelnost v soutěži, Salcburk, který ve třech kolech nastřílel jedenáct branek, je se třemi body třetí. Genk má jeden bod.

První vítězství v soutěži si připsal Inter Milán, o jehož výhře 2:0 nad Dortmundem rozhodli Antonio Candreva a Lautaro Martínez, který navíc neproměnil penaltu. Italský celek má čtyři body stejně jako Borussia, která poprvé prohrála. Poslední Slavia má jeden bod, první je se sedmi body Barcelona.

Ajax po dvou výhrách padl

Poprvé dnes zaváhal Ajax, který nedokázal navázat na předchozí dvě výhry 3:0 a Chelsea podlehl 0:1. O výhře hostů rozhodl v 86. minutě střídající Michy Batshuayi a po 446 minutách ukončil neprůstřelnost obrany Ajaxu v Lize mistrů.

Chelsea natáhla pohárovou sérii bez porážky na devět zápasů a v tabulce skupiny H má šest bodů jako její dnešní soupeř. O dva body zpět je třetí Valencie, poslední je s jedním bodem Lille.

Ve skupině G Lipsko bez zraněného českého útočníka Patrika Schicka po obratu porazilo 2:1 Petrohrad. Domácí prohrávali po zásahu Jaroslava Rakického, ale po přestávce díky brance Konrada Laimera a fantastické střele Marcela Sabitzera skóre otočili a po čtyřech soutěžních zápasech se dočkali vítězství.

Lipsko je s šesti body první o dva body před Zenitem a Lyonem, který prohrál 1:2 s Benficou Lisabon. Pro portugalský celek šlo o první body v soutěži. 

Zápasy 3. kola Ligy mistrů

Skupina E:

Genk - Liverpool 1:4 (0:1)
Branka: 88. Odey - 2. a 57. Oxlade-Chamberlain, 77. Mané, 87. Salah. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Valeri (video, It.).

Salcburk - Neapol 2:3 (1:1)
Branky: 41. z pen. a 72. Haaland - 17. a 64. Mertens, 73. Insigne. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Letexier (video, všichni Fr.).

Pořadí: 1. Neapol 7, 2. Liverpool 6, 3. Salcburk 3, 4. Genk 1.

Skupina F:

Inter Milán - Dortmund 2:0 (1:0)
Branky: 22. Martínez, 89. Candreva. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.).

Pořadí: 1. FC Barcelona 7, 2. Inter Milán 4, 3. Dortmund 4, 4. Slavia Praha 1.

Skupina G:

Lipsko - Zenit Petrohrad 2:1 (0:1)
Branky: 49. Laimer, 59. Sabitzer - 25. Rakickij. Rozhodčí: Palabiyik - Eyisoy, Olguncan (všichni Tur.) - Irrati (video, It.).

Benfica Lisabon - Lyon 2:1 (1:0)
Branky: 4. Silva, 86. Pizzi - 70. Depay. Rozhodčí: Kružliak - Somolani, Hancko (všichni SR) - Gil (video, Pol.).

Pořadí: 1. Lipsko 6, 2. Zenit Petrohrad 4, 3. Lyon 4, 4. Benfica Lisabon 3.

Skupina H:

Lille - Valencie 1:1 (0:0) Branky: 90.+5 Ikoné - 63. Čeryšev. Rozhodčí: Aytekin - Beitinger, Foltyn - Stegemann (video, všichni Něm.). ČK: 84. Diakhaby (Valencie).

Ajax Amsterodam - Chelsea 0:1 (0:0)
Branka: 86. Batshuayi. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Georghe (všichni Rum.) - Marciniak (video, Pol.).

Pořadí: 1. Ajax Amsterodam 6, 2. Chelsea 6, 3. Valencie 4, 4. Lille 1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články