Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chelsea zametla s AC Milán a je zpět ve hře o postup, Haaland přidal další góly

Šlágr středečního programu Ligy mistrů se změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch Chelsea. "Blues" doma porazili AC Milán 3:0 a poprvé ve skupině E vyhráli. Roli favoritů ustáli i fotbalisté Manchesteru City, kteří v čele s dvougólovým Erlingem Haalandem deklasovali Kodaň 5:0, a také Real Madrid. Obhájci titulu udolali Šachtar Doněck 2:1. Benfica se s PSG rozešla smírně 1:1.

Chelsea vystřídala italského soupeře na druhém místě skupiny E. V Londýně se v prvním poločase trefil Fofana, po změně stran pojistili triumf domácích Aubameyang s Jamesem.

V Salcburku otevřel skóre v 71. minutě Okafor z pokutového kopu. Dinamo sice v nastaveném čase dostalo míč do sítě, ale trefa střídajícího Drmice neplatila kvůli ofsajdu. Rakouské mužstvo po remízách 1:1 s AC Milán a Chelsea udrželo v soutěži neporazitelnost a nečekaně vede skupinu E.

Realu Madrid skvěle vyšla úvodní půlhodina, během níž se trefili Rodrygo a další Brazilec Vinícius Júnior. Ještě před přestávkou ale snížil Zubkov a ve druhém poločase Šachtar madridského favorita hodně trápil. Domácí zahodili několik velkých šancí, ale nakonec o těsný náskok nepřišli.

Lipsko porazilo Celtic Glasgow 3:1 a poprvé bodovalo. Domácí poslal do vedení ve 27. minutě Nkunku. Skotské mužstvo vyrovnalo krátce po změně stran zásluhou Joty, ale jiný Portugalec Silva mezi 64. a 77. minutou dvěma góly rozhodl o vítězství Lipska. Německý tým ztrácí bod na druhý Šachtar, Celtic je s bodem poslední.

Norský fenomén Haaland v nedělním manchesterském derby nasázel hattrick a proti Kodani stihl dvě branky už v úvodní půli. Dvaadvacetiletý útočník s pěti zásahy vede aktuální tabulku střelců LM. Před pauzou si ještě dal vlastní branku Chočolava. Trenér Guardiola o přestávce Haalanda stáhnul, ale hráči City i bez svého nejlepšího kanonýra ještě dvakrát skórovali. Mahrez proměnil penaltu a pak připravil pátý gól pro Álvareze.

Ve druhém duelu skupiny Dortmund zvítězil 4:1 v Seville, která má na kontě jediný bod. Za Borussii se už v první poločase prosadili Guerreiro, Bellingham a Adeyemi. Po změně stran sice dokázal snížit En-Nesjrí, poslední slovo však měl hostující Brandt.

Juventus v Turíně zdolal Maccabi Haifa 3:1 a poprvé bodoval ve skupině H. Tu dál vede Paris St. Germain o skóre před Benficou, s níž v Lisabonu remizoval 1:1. Juventusu zařídili dvoubrankový náskok Rabiot a Vlahovič. Maccabi v 75. minutě snížilo díky Davidovi, ale francouzský záložník Rabiot po chvilce přidal pojistku. PSG poslal do vedení Messi, krátce před pauzou srovnal Danilo vlastní brankou.

3. kolo skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:
Salcburk - Dinamo Záhřeb 1:0 (0:0)
Branka:
71. Okafor z pen. 
Chelsea - AC Milán 3:0 (1:0)
Branky: 24. Fofana, 56. Aubameyang, 62. James.

Skupina F:
Lipsko - Celtic Glasgow 3:1 (1:0)
Branky:
64. a 77. André Silva, 27. Nkunku - 47. Jota.
Real Madrid - Šachtar Doněck 2:1 (2:1)
Branky: 13. Rodrygo, 28. Vinícius Júnior - 39. Zubkov.

Skupina G:
Manchester City - FC Kodaň 5:0 (3:0)
Branky: 7. a 32. Haaland, 39. vlastní Chočolava, 55. Mahrez z pen., 76. Álvarez.
FC Sevilla - Borussia Dortmund 1:4 (0:3)
Branky: 51. En-Nesjrí - 6. Guerreiro, 41. Bellingham, 43. Adeyemi, 75. Brandt.

Skupina H:
Juventus - Maccabi Haifa 3:1 (1:0)
Branky: 35. a 83. Rabiot, 50. Vlahovič - 75. David.
Benfica Lisabon - Paris St. Germain 1:1 (1:1)
Branky: 41. vlastní Danilo - 22. Messi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články